Hør et utdrag fra lydboka:

Gregor i Underlandet

3.2
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 3.2 (5 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Christoffer Staib
Oversetter: Jørn Roeim
Alder: Fra 10 år
Kategori: Romaner og fortellinger
Sjanger: Barn
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Original tittel:Gregor the Overlander
Serier:Underland-Krøniken
Spilletid:6:18:46
Først utgitt:26.06.2013
ISBN Lydfil:9788242144805
ISBN CD:9788242155863

Første bok i  Underland-krøniken, en serie på fem i en fantastisk fantasyserie fra en ukjent verden under New York. Spenning, grøss og humor i herlig blanding. Underlandet er et univers lesere fra ti år og oppover vil la seg fenge av, og som i «Dødslekene» er historie og plot imponerende gjennomarbeidet og gjennomtenkt.

Elleve år gamle Gregor og lillesøsteren Boots bor i en leiegård i New York. En dag han skal passe Boots, forsvinner hun gjennom en åpning i vaskekjelleren. Gregor kaster seg etter og faller ... og faller. Til slutt havner han i det mørke Underlandet, en verden befolket av enorme edderkopper, flaggermus, kakerlakker, rotter og bleke mennesker med lilla øyne. En verden som - viser det seg - bare har ventet på at søskenparet skal komme. Gregor er nemlig omtalt som kriger i en gammel profeti, og Boots er prinsessen alle kakerlakkene tilber.

I det mørke, fremmede landet råder fiendskap mellom innbyggerne. En krig er nært forestående. Underlandets skjebne hviler i søsknenes hender, men Gregor har bare ett ønske: Å komme seg hjem igjen. Men da han får vite at den forsvunne pappaen sitter fengslet der nede, skjønner han at han må bli og kjempe. Det han ikke vet, er at denne kampen skal komme til å forandre både ham og Underlandet for bestandig.

Hør alle lydbøkene om Gregor:
- Gregor i Underlandet
- Gregor og Baneprofetien
- Gregor og blodets forbannelse
- Gregor og de hemmelige tegnene
- Gregor: Krigerens død

Kommentarer

Historien starter i en bygård i New York. Gregor er 11 år og bor sammen med moren og to yngre søstre. Faren forsvant for noen år siden, og mange tror at han er død, men Gregor vet at faren ikke er død, det føler han på seg. Moren arbeider mye, og da den mellomste søstra reiser på sommerleir er det Gregor som må passe lillesøstra Boots. På en tur ned i vaskekjelleren kryper Boot bort til et hull og ramler nedi hullet, og når Gregor skal prøve å få henne opp ramler han også ned. Og de faller og faller og faller, og det er som om de blir løftet av en slags vind, samtidig som de faller. De reiser innover i noe som fortoner seg som verdens indre. Der møter de enorme kakerlakker, rotter, flaggermus og mennesker med lilla øyne. Og lilla er favorittfargen til Boots. Det finnes en profeti i Underlandet, og når Gregor og Boots dukker opp settes de i forbindelse med den profetien. Det skal kjempes en kamp mellom det gode og det onde og i kjent Suzanne Collins stil er det ganske dramatisk. 12 skal i krigen, 4 skal dø. Og når man er blitt kjent med mange av de 12 blir det jo litt dramatisk. Forlaget skriver at dette er en bok som er beregnet på barn fra 10 år og oppover. Her syns jeg nok at de kan trekke alderen ned, og kanskje elever helt ned til første klasse kan kose seg med denne. Jeg gleder meg litt til bok nummer to som skal komme i disse dager, og regner med å høre den også som lydbok. Christoffer Staib leser som vanlig veldig bra.
4

Elendig! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
1

Elendig! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
1

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Lydbøker med Christoffer Staib