Hør et utdrag fra lydboka:

Det som ventet meg

4
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4 (6 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Anne Ryg
Oversetter: Nina Zandjani
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Original tittel:SAHM-E MAN
Spilletid:17:24:40
Først utgitt:23.08.2012
ISBN Lydfil:9788242144393
ISBN CD:9788242155238

En roman om en usedvanlig kvinnes kamp for kjærlighet, rettferdighet og overlevelse under vekslende regimer i en sterkt tradisjonsbundet kultur. Romanen er tidenes mest solgte i Iran, men samtidig svært omstridt.


I 1960-årenes Iran flytter ungjenta Masoumeh fra den religiøse byen Qom til den moderne hovedstaden Teheran. I fem tiår følger vi henne og familien i motgang og medgang – gjennom den islamske revolusjonen i slutten av 1970-årene, den åtte år lange krigen mellom Iran og Irak i 1980-årene og frem til livet under dagens strengt religiøse styresett. Tidlig i ungdommen treffer hun sitt livs store kjærlighet på vei til skolen. Men da hennes dypt religiøse familie oppdager forholdet, tvinger de henne til å gifte seg med en ung mann som hun aldri har sett før bryllupet. Det viser seg at han er politisk aktiv i kampen mot sjahen og hans diktatur. Da regimet faller og Khomeinis prestestyre tar makten, blir Hamid en nasjonalhelt, men faller raskt i unåde hos styresmaktene igjen. Senere i livet blir Masoumeh stilt ovenfor et umulig valg: skal hun denne gangen endelig følge sitt hjerte, eller må hun nok en gang bøye seg for hensynet til familiens ære?

Kommentarer

Denne karakteren ble sendt inn via Lydbok appen!
2

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

kanskje noe pompøst språk
4

Bra! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
4

Veldig bra.
5

Veldig bra.
5

Det var ikke så enkelt å vokse opp i Iran på 1960 tallet, i hvert fall ikke hvis du var jente. Masoumeh flytter fra den religiøse byen Qom og til Teheran sammen med familien. Hun har to brødre som er svært autoritær og som ønsker at hun skal underordne seg dem i alle henseelser. Masoumeh klarer ikke alltid å følge de strenge religiøse lovene og påbudene og når hun får venner som ikke har de samme restriksjonene får det store konsekvenser for henne. Vi følger Masoumeh gjennom nesten et helt livsløp og historisk er det veldig interessant fordi Irans historie blir så nøyaktig fremstilt. Hvis du har lest Kader Abdolah sine bøker kjenner du mye av problematikken igjen, men Det som ventet meg er skrevet fra et kvinneperspektiv og det trenger vi! Anne Ryg leser, og jeg syns hun leser blodfattig. Men det gjør hun alltid, og man venner seg jo til det. Totalopplevelse: God
4