Hør et utdrag fra lydboka:

Bienes historie

4.545455
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4.5 (11 stemmer)
169,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Anne Ryg
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Serier:Klimakvartetten
Spilletid:11:37:55
Først utgitt:07.08.2015
ISBN Lydfil:9788242162342
ISBN CD:9788242170736

Kritikerrost, episk roman om bienes død. Vinner av Bokhandlerprisen 2015!

«Bienes historie» skildrer menneskenes første spede forsøk på å holde bier, via dagens industrielle landbruk og til en fremtid hvor biene er døde. I bunnen ligger tre sterke historier om relasjoner mellom foreldre og barn, og om menneskenes sårbarhet.

William er en en melankolsk biolog og frøhandler i England i 1852. Han setter seg fore å bygge en helt ny type bikube som skal gi både ham selv og hans barn ære og berømmelse. George er birøkter i USA i 2007 og kjemper i motbakke, men han håper sønnen kan bli gårdens redning. Tao arbeider med håndpollinering i et fremtidig Kina hvor biene er forsvunnet. Hun ønsker mer enn noe annet at sønnen skal få en utdannelse og et bedre liv enn henne selv.

"Skuespillerne som leste inn «Bienes historie» lagde magi. Innspillingen ble rett og slett utrolig fin! Jeg har sittet med tårer i øynene og hørt romanpersonene få liv." Maja Lunde om lydboken.

Maja Lundes bakgrunn i film viser seg i en handlingsdrevet og visuell fortellerstil, og hun skriver med stor språklig presisjon, variasjon og driv. «Bienes historie» er en roman som vekker assosiasjoner til så uike forfattere som Dickens, Murakami, Atwood og Irving.

Vinner av Bokhandlerprisen 2015!

Terningkast 5: «Maja Lunde skaper livshistorier som berører og engasjerer, samtidig som hun belyser en global katastrofe.»
Arne Hugo Stølan, VG

Terningkast 5: «Storslått fortelling om biers og enkeltmenneskers betydning.»
Marie L. Kleve, Dagbladet

«En svært vellykket roman. Dyktig gjort, fint komponert.»
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«Hennes debutroman vil fenge mange lesere, ikke bare i Norge.»
Erika Fatland, Aftenposten

En velskrevet, tankevekkende og viktig historie! Virkelig drivende godt fortalt og vanskelig å legge fra seg. Anne Ryg leser rolig og fint. Stein Grønli har en fin stemme som passer godt til hovedpersonen. Håkon Ramstad har et behagelig stemmeleie, og han leser med stor innlevelse. Denne lydboken kan jeg anbefale til alle!
Lytteranbefaling

 

 

 

Kommentarer

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Her får du tre til prisen for en! En historisk roman fra England på 1800-tallet, en samtidsroman fra USA på begynnelsen av vårt århundre og en dystopi fra Kina det siste tiåret av 2000-tallet. En original og god ide er utviklet til en imponerende sammensatt, interessant og spennende historie. Spesielt fascinerende er Taos beretning, hun ser tilbake på de historiske hendelsene, setter de i sammenheng- og må bære de forferdelige konsekvensene av tidligere generasjoners manglende vilje til å ta grep før det ble for sent. Tommel opp for både forfatter OG dyktige opplesere!
5

Bra! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
4

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Akseptabel! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
3

Jeg hadde høye forventninger til denne boken - og det kan ha ødelagt litt for meg. For denne fikk jeg høre i etterkant av alle andre som hadde lest den, og forventningene var derfor høye. Jeg er egentlig ikke skuffet, den var bare ikke SÅ fantastisk som jeg hadde forventet. Boken er delt i tre handlinger, en lagt i fortiden, en i omtrent nåtid og en i fremtiden. Fremtiden med Tao er historien som grep meg aller mest; de to andre forble diffuse og jeg klarte ikke helt å leve meg inn i de på samme måte som Taos gripende søken etter sin sønn. Alt i alt en god bok med dyktige innlesere. Men trekker litt ned siden jeg noen deler kjedet meg gjennom historien til William...
3

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Troverdigheten og realismen i den sterke historien om bienes betydning og deres katastrofale forsvinning er kanskje ikke noe man "leser bokstavelig", jeg velger å se dette som en "miljø-vekker", og på mange måter en allegorisk og symbolsk roman - slik fungerer den i hvert fall best for meg. Jeg opplevde den som en stemningsfull og vakker roman - en historie på tre plan, men likevel en enhet som hang sammen. Den ga meg en god lese-opplevelse, og blir så absolutt en av disse bøkene jeg husker - i tillegg var det et pluss å lytte til lydboken med de tre ulike stemmene. Opplesingen forsterket det vakre i denne romanen - og jeg anbefaler den med et terningkast: 5 Mer om denne i Reading Randi    http://reading-randi.blogspot.no/2015/08/tanker-om-bok-maja-lunde-bienes-historie.html
5

Bra! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
4

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5