Hør et utdrag fra lydboka:

Dracula

4
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4 (1 stemme)
129,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: NRK Radioteatret
Kategori: Hørespill
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:NRK
Målform:Bokmål
Original tittel:Dracula
Serier:Krim og spenning fra Radioteatret
Spilletid:1:29:00
Først utgitt:23.10.2003
ISBN Lydfil:9788242129604
ISBN CD:9788242113269

Til de ville fjellene i Transilvania kommer Jonathan Harker, for å møte en mann som ønsker å kjøpe et hus i England.

Det er grev Dracula, en merkelig person av ubestemmelig alder, med sammenvokste øyenbryn og spisse hjørnetenner, et nattvesen som ikke har noe speilbilde og aldri drikker … vin.

Dracula er en av tidenes største skrekkromaner.
Hovedpersonen er blitt en moderne myte som har inspirert filmer, radio- og TV-dramaer, tegneserier, spill og ikke minst bøker i tusenvis. Men Bram Stokers opprinnelige fortelling, utgitt første gang 1897, overgår fortsatt alle varianter og etterligninger. Dette hørespillet holder seg til den.

I rollene: Jan Hårstad, Lasse Kolstad, Even Stormoen, Ellen Horn, Eva Opaker, Trond Brænne, Jens Bolling, Rolf Arly Lund, Peter Lindbæk m.fl.

Kommentarer

Hørespillet fra Nrk Radioteateret er dystert og mørkt, selv om hørespillet er fra 1983 er historien velkjent. Bram Stoker skapte historien basert på en virkelig skikkelse ved navn Vlad Dracul ( Vlad Spidderen , navnet fikk ham ved at han lot sine ofre bli spiddet på påler ) fyrste av Valakia mellom årene 1431- 1476. Bram Stoker skapte riktignok en novelle i 1897 og navnet Dracul som betyr " Djevel" Historien er en form for europeisk folklore og er fastomspunnet fra regionen Transilvania. Historien omhandler den fiktive personen og sakføreren Jonathan Harker som drar til Transivania for å tilby en hvis greve Dracula en fast eiendom, men greven er en mystisk person som ikke er å se i dagslys. Borgen er låst og Harker får ikke ført korrespondanse til sine venner i London. De fleste har nok sett filmer om dette og vet hva dette handler om. Dette er et hørespill skapt av Nils Nordberg. Jeg er stor fan av Nordberg sine produksjoner fra Nrk Radioteateret og husker dette hørespillet da jeg var barn tilbake i 1983, jeg kan huske musikken ( noen musikk stykker er faktisk hentet fra filmen Ondskapens Hotell - The Shinning fra 1980 Bela Bartok ) Anbefaler denne.... dette er en NRK klassiker. Syns det er djevelsk underholdende.
4