Hør et utdrag fra lydboka:

En by som Alice

5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 5 (2 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Bjørn Fougner
Oversetter: Ragnhild Eikli
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Original tittel:A Town Like Alice
Spilletid:14:30:55
Først utgitt:29.01.2018
ISBN Lydfil:9788242167385
ISBN CD:9788242174420

Favorittklassiker i ny oversettelse.

Den unge engelske kvinnen Jean Pageter tatt til fange av japanske soldater under 2. verdenskrig. Hun blir drevet fra sted til sted på halvøya Malakka i Malaysia sammen med en gruppe hollandske kvinner og barn. I en fangeleir møter hun Joe Harmon fra Australia. Han gjør alt han kan for å hjelpe kvinnene, og Jean forelsker seg i ham. Men når Joe stjeler mat til dem, blir han dømt til døden.

Etter krigens slutt reiser Jean tilbake til London. En uventet arv fører til at hun vender tilbake til Malakka. Der får hun vite at Joe har overlevd på mirakuløst vis. Jean har bare et mål –hun må til Australia for å finne ham.

Kommentarer

Hun arbeidet i Malaysia under 2. verdenskrig og blir tatt til fange av Japanerne. Hun og en flokk med over tredve europeiske kvinner og barn starter sin lange vandring. På vegen treffer de en hjelpsom man fra Autralia, men han blir tatt. Jean drar etter krigen til Australia. les mer: https://kleppanrova.blogspot.no/2018/03/shute-nevil-en-by-som-alice.html
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

om holdninger, samfunnsforhold, gjenreising, optimisme, pågangsmot, røykepauser og førtiliters forsendelser av DDT til bruk i den lokale bankfilialen! Beskrivelsene av for eksempel aboriginerne og de japanske soldatene er absolutt ikke av en art noen ville godtatt i dag, men som tidsbilde fra førti-femtitallet er det fantastisk- man rister lett på hodet samtidig som man trekker overbærende på smilebåndet; verden har heldigvis gått framover, men vi skal heller ikke glemme hvordan historien var. Dette er en klassiker som mange har et forhold til, og jeg har enda tilgode å høre eller lese om noen som ikke likte boka- selv vil jeg anbefale den varmt og hjertlig!
5