Hør et utdrag fra lydboka:

SVK

4.666665
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4.7 (3 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Jan Gunnar Røise
Oversetter: Tor Edvin Dahl
Alder: Fra 6 år
Kategori: Romaner og fortellinger
Sjanger: Barn
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Original tittel:The BFG
Spilletid:3:54:28
Først utgitt:15.03.2016
ISBN Lydfil:9788242162779

Vesle foreldreløse Sophie blir en natt kidnappet av et kjempesvært menneskelignende vesen: SVK eller Den Store Vennlige Kjempe.

Sammen planlegger de å gjøre opprør mot kjempene Barneknaskeren, Kjøttstykketyggeren og Beinknuseren.
SVK er ikke som de andre kjempene som hver natt raser rundt i verden på jakt etter favorittmaten sin - små søte uskyldige barn. SVK vandrer nemlig rolig rundt i nattestille gater og blåser nydelige drømmer inn i soveværelsene til små gutter og jenter. Dette er en helt unormal oppførsel av en kjempe, noe lille Sophie kan prise seg lykkelig over. Den lille jenta og den vennlige kjempen blir venner og legger en fantastisk plan for å redde alle barn fra de digre kjøttslafsende kjempene - som til og med planlegger å smake på selveste dronningen av England!

Roald Dahl er verdens kanskje mest geniale barnebokforfatter. Barn over hele verden elsker hans hemningsløse, kloke og sprudlende fortellinger.

I 2016 er det 100 år siden Roald Dahl ble født og vi feirer med å lese inn 3 av hans mest populære lydbøker på nytt.
- Matilda
- Georgs magiske medisin
- SVK

Kommentarer

Roald Dahl har skrevet en hel del bøker for barn, men måten han forteller på, uten å bruke slitte virkemidler beregnet på barn, gjør at historiene hans også passer godt for voksne. Så også med SVK, som er en eventyrlig historie med mot og åpenhet som tydelige veivisere. For, Sofie er en modig jente, som først ble redd, men siden hun har et åpent sinn overfor kjempen som røver henne, greier de sammen å gjøre verden til et bedre sted å være. Ordene SVK bruker er fantastisk oppfinnsomme, og en del av dem skulle gjerne vært innført i det norske språket. Innleser Jan Gunnar Røise leser utrolig bra, stemmen hans og måten han leser på gjør dette til en flott lytteopplevelse, som anbefales også for voksne.
4

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Bra! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
4

0

Lydbøker av Roald Dahl