Hør et utdrag fra lydboka:

Hekneveven

4.5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4.5 (2 stemmer)
299,-262,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Lars Mytting
Kategori: Romaner
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:Gyldendal
Målform:Bokmål
Spilletid:14:07:36
Først utgitt:06.10.2020
ISBN Lydfil:9788242185105

Storslått og bevegende historisk roman.

Året er 1903, og tjueto år har passert siden Astrid Hekne døde i barsel. Hennes sønn Jehans lever i små kår på en husmannsplass, utstøtt av sin egen slekt. Han holder seg helst i fjelltraktene i Gudbrandsdalen på fiske og reinsjakt.
Utenfor nykirken på Butangen steller fortsatt Kai Schweigaard på Astrids grav. Bygdas overarbeidede sogneprest nages av sitt gamle svik, som førte til dødsfall og at to mektige kirkeklokker ble skilt fra hverandre. Klokkene var støpt til minne om to søstre i Astrids slekt, og Kai blir besatt av å finne en eldgammel billedvev som de to lagde, Hekneveven, i håp om at den skal vise hvordan han kan bøte på sine misgjerninger.
En augustmorgen møter Jehans en gåtefull jeger og livet hans settes på ny kurs. Snart aner også Kai Schweigaard hvordan kirkeklokkene kan føres sammen igjen, men blir rystet når han oppdager hva som egentlig var Astrid Heknes siste ønske.
"Hekneveven" er en storslått roman om kjærlighet, sorg og mot, og om et Norge inn i en ny tid fra 1903 og frem til 1919.

Kommentarer

Her har Lars Mytting virkelig fått til en roman med masse lærdom i seg av ulikt slag, både historisk og sosialt. Om sagn, tro, overtro og livet generelt. Fantastisk bra lest av Mytting selv på dialekt. Det ble så ekte! Les mer om boka: https://kleppanrova.blogspot.com/2020/10/hekneveven-av-lars-mytting.html
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Jeg liker hvordan Mytting skriver frem historien, og har krystallklare karakterer. Gleder meg til fortsettelsen. https://tinesundal.blogspot.com/2020/12/hekneveven-av-lars-mytting.html
4