HJELP TIL Å LASTE NED LYDFILER TIL DIN DATAMASKIN

Vil du lytte til lydbøkene dine på en mp3-spiller, eller legge dem inn i musikk-avspilleren på din telefon? Da bør du laste ned lydbøkene til en datamaskin, og deretter overføre dem til ønsket avspiller. Her hjelper vi deg med både nedlasting og overføring!
 
Når du har betalt for en lydfil, vil du umiddelbart motta en e-post fra Lydbokforlaget med en lenke du kan klikke på for å laste ned lydfilen.
 
Du finner den samme lenken ved å logge deg inn på «Min side» på Lydbokforlagets nettsider, og klikke på «Mine lydfiler».
 
Hjelp til å velge størrelse på lydfilen du laster ned:
 
Når du klikker på nedlastingslenken, kommer du til en nedlastingsside. Her velger du om du vil laste ned lydboka oppdelt i avsnitt, eller som singel-fil, der hele lydboka lastes ned som en enkelt fil.
Filene som er oppdelt i avsnitt vil lastes ned som en zip-fil. Det vil si at filen er komprimert, slik at den kan lastes ned raskere.
 
Nedlastingstiden vil variere.
 
Den er avhengig av størrelsen på lydfilen og hvor rask internett-tilgang du har, men for bredbåndsbrukere vil de fleste lydbøker være ferdig nedlastet etter 2 til 30 minutter.
 
Hjelp til nedlasting av zip-fil:
 
Om du ønsker lydfil oppdelt i avsnitt, vil du trolig få spørsmål om du vil lagre eller åpne mappen etter at den er nedlastet (avhengig av hvilken nettleser du bruker. Noen nettlesere setter automatisk i gang nedlastingen). Velg at du vil åpne den. Nedlastingen skal nå være i gang.
 
Når hele lydfilen er ferdig nedlastet, vil datamaskinen åpne en mappe der lydboken ligger. Nå kan det være lurt å opprette en ny mappe på et sted der du lett finner den igjen, for eksempel på Skrivebordet, og navngi den nye mappen med navnet på lydboken. Kopier deretter alle filene fra den nedlastede mappen over i den nye lydbok-mappen.
 
Nå er filene klare for overføring til din avspiller!
 
Trenger du hjelp til å overføre lydfilene på riktig måte til din avspiller? Klikk her!