SLIK BRUKER DU LYDBOK-APPEN PÅ IPHONE OG IPAD

For at du enklere skal kunne høre lydbøker hvor du vil, når du vil, har vi utviklet en app du kan bruke når du vil høre lydbøker på din smarttelefon eller ditt nettbrett.

Slik finner du lydbok-appen:

Søk etter «lydbok» i App Store, og last den ned. Appen er gratis.

Slik kommer du i gang:

For å bruke appen, må du ha en bruker-konto på Lydbokforlaget.no med brukernavn og passord. På kontoen ligger alle dine kjøpte lydfiler, som du også får tilgang til i appen.

Når du har lastet ned appen, åpner du den, og klikker på «Jeg har konto, logg inn»-knappen hvis du allerede har en brukerkonto. Du blir bedt om å skrive inn e-post-adresse og passord, som skal være det samme som du bruker for å logge deg inn på din konto på Lydbokforlaget.no.

Om du ikke allerede har en konto, kan du opprette det ved å gå til Lydbokforlaget.no og klikke på «Ny bruker» øverst på nettsiden. 

Etter at du har logget deg inn, finner du alle lydfiler du tidligere har kjøpt ved å klikke på «Mine bøker» i menyen. Du kan velge om du har lyst til å begynne å lytte med én gang (streame), laste ned lokale kopier, eller gjøre begge deler!

Slik kjøper du lydbøker:

Dessverre er det ikke mulig å kjøpe lydbøker direkte i lydbok-appen på iPhone eller iPad.

Lydbøkene kjøper du på Lydbokforlaget.no.

Umiddelbart etter at betalingen er gjennomført, vil du finne dine nye lydbøker klare for avspilling i appen. Du trenger ikke å laste ned noe fra nettsiden når du skal bruke appen som lydbok-avspiller.

Slik streamer du lydbøker:

Du kan lytte til alle lydbøker i biblioteket ditt uten å laste dem ned. Det kalles «streaming», og betyr at lydfilen «strømmes» direkte fra din konto over nettet.

Finn lydfilen du har lyst til å høre blant «Mine bøker», og klikk på «Spill av». Lydboka spilles av.

Vi anbefaler at du er koblet til et stabilt trådløst nettverk imens du streamer, både for å unngå at avspillingen stopper opp, og for å unngå at du får en dyr telefon-regning.

Slik laster du ned lydbøker:

Hvis du vet at du skal lytte til lydbøker imens du er ute på farten, anbefaler vi at du laster ned lokale kopier av lydbøkene dine i appen. Da er lydbøkene tilgjengelig både med og uten nett-tilgang.

Finn lydboka du vil laste ned, og klikk på den. En knapp for å laste ned bken vil nå bli tilgjengelig. Nedlastingen skal starte automatisk, og et felt med en svart nedlastingsmarkør viser hvor langt du har kommet i nedlastingsprosessen. Om du vil stoppe nedlastingen, klikker du på «Avbryt»-knappen.

Når lydfilen er ferdig nedlastet, får du opp en meldingsboks i appen med beskjed om at nedlastingen er ferdig. Om du går inn på den nedlastede lydboka, vil det stå en melding på siden om at lydboka er tilgjengelig offline. Du vil også finne alle lydbøkene du har lastet ned lokale kopier av ved å klikke på fanen «Enhet» under «Mine bøker» i menyen. 

Etter at du har hørt ferdig lydboka, har du mulighet til å slette ned nedlastede lydfilen for å frigjøre plass på telefonen. Da klikker du på, boken og velger «Slett lokal kopi». Du kan når som helst laste ned igjen lydboka om du har lyst til å høre den på nytt.

Du kan begynne å lytte før nedlastingen er ferdig:

Synes du nedlastingen går treigt? Da kan du begynne å lytte med en gang! Sett i gang nedlastingen, og imens den pågår, kan du klikke på «Spill av»-knappen. Da vil lydboka streames imens nedlastingen pågår i bakgrunnen.

Last ned – lytt når du er uten nett:

Flyturer og lange utenlandsreiser er perfekte tidspunkter å høre lydbøker på. Og manglende nett-tilgang hindrer deg ikke fra å høre lydbøker i appen. Pass bare på å laste ned lokale kopier av lydbøkene før du drar. Selv om du setter telefonen i flymodus, eller ikke er koblet til trådløst nett, har du tilgang til alle lydbøkene du har lastet ned.

Lytt til den samme lydboka på mange enheter:

Når du er koblet til trådløst nett, må du være logget inn i appen for å lytte til lydbøker. Det er fordi innholdet i appen automatisk synkroniseres med iCloud og kontoen din på Lydbokforlaget.no når den registrerer at du er tilkoblet et trådløst nettverk. Slik holder appen oversikten over hvor i lydboka du er til enhver tid. Det betyr at du kan bytte mellom ulike avspillere, f.eks. mellom ulike smarttelefoner og nettbrett uten å måtte hoppe frem og tilbake for å finne riktig sted i lydboka. Så lenge du er logget inn på din konto, husker appen hvor du er, og starter avspillingen fra det stedet i lydboka der du avsluttet lyttingen sist. 

Har du problemer med appen? Fyll ut vårt skjema for app-support, så kontakter vi deg!