Hør et utdrag fra lydboka:

Åleevangeliet : fortellingen om verdens mest gåtefulle fisk

0
Ingen stemmer til nå
289,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Anderz Eide
Oversetter: Rune R. Moen
Kategori: Biografier og memoarer
Sjanger: Fakta og dokumentar
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Spilletid:6:39:48
Først utgitt:22.08.2019
ISBN Lydfil:9788242182685

Hva er det egentlig som er så fascinerende ved ålen? Hvorfor reiser den én gang i livet til Sargassohavet for å gyte? Og hvordan finner den fram?

Ålen er mytisk, mystisk og utrydningstruet, og «Åleevangeliet» er en bok om verdens mest gåtefulle fisk. I naturvitenskapen er det nemlig ett mysterium som gjenstår, ett vesen forskerne ikke forstår seg på. Det kalles bare «ålespørsmålet», og har forundret vitenskapsfolk gjennom århundrer - fra Aristoteles via Sigmund Freud til dagens marinbiologer.

«Åleevangeliet» er også en beretning om et far-sønn-forhold, og om hvordan ålefisket knyttet dem sammen: «Jeg kan ikke huske at vi noen gang snakket om noe annet enn ål og hvordan vi best kunne fange den, der nede ved elva. Faktisk kan jeg ikke huske at vi snakket sammen i det hele tatt - kanskje fordi vi aldri gjorde det», skriver Patrik Svensson i sin debutbok.

Dette er en beretning om opphav, oppvekst, ensomhet, livet og hvordan det bør leves. Og om livets siste og uunngåelige utfordring: hvordan man håndterer døden.