Hør et utdrag fra lydboka:

Årene

0
Ingen stemmer til nå
299,-262,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Nina Woxholtt
Oversetter: Henninge M. Solberg
Kategori: Biografier og memoarer
Sjanger: Fakta og dokumentar
Produsert av:Gyldendal
Målform:Bokmål
Original tittel:Les années
Spilletid:8:12:31
Først utgitt:02.10.2020
ISBN Lydfil:9788205545755

Banebrytende «kollektiv selvbiografi» fra en av Frankrikes aller største forfattere.

Annie Ernaux regnes som en av Frankrikes aller største forfattere - prisbelønt, bredt lest og høyt verdsatt. I "Årene" forteller hun om en kvinnes liv og om Frankrike i perioden 1941 til 2006. Hun reflekterer over kvinnens erfaringer som mor, datter, hustru og ikke minst som skrivende. Samtidig tar hun oss med på innsiden av de store samfunnsendringene, fra klassekamp og kjønnskamp til studentopprør og forbrukskultur.
Fotografier og minner danner utgangspunkt for teksten, der forfatterens egen stemme nærmest slynger seg inn og ut av leserens bevissthet. Men teksten fortelles fra et kollektivt ståsted, fra et «vi» som inkluderer leseren. Slik blir selve tiden en fortellerstemme i boka. Med Årene skaper Ernaux en helt ny form for selvbiografisk tekst, en «kollektiv selvbiografi», som er både subjektiv og upersonlig, privat og felles.

"Årene" fra 2008 ble Annie Ernaux' internasjonale gjennombrudd, og boken ble kortlistet til den internasjonale Man Booker-prisen i 2019. Den regnes allerede som en moderne klassiker.
Etterord av Sandra Lillebø.

Lydbøker av Annie Ernaux

  

Fra

229,-200,-
Kjøp