Hør et utdrag fra lydboka:

Frida : Min ukjente farmors krig

5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 5 (3 stemmer)
289,-253,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Nina Grünfeld
Kategori: Biografier og memoarer
Sjanger: Fakta og dokumentar
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Spilletid:7:52:14
Først utgitt:09.03.2020
ISBN Lydfil:9788242184009

Historien om Frida er en rystende fortelling om tilhørighet, savn og tap.

Første gang Frida Grünfeld ble registrert i en politisak, var våren 1931. Hun var jødisk, prostituert, mistenkt for spionasje - og hun var gravid.

Frida ble født i Østerrike-Ungarn i 1908 og levde et omflakkende liv i Sentral-Europa. Hun fødte sønnen Berthold og satte ham bort da han var bare én uke gammel. Han kom senere til Norge som flyktning og ble en av våre mest kjente psykiatere.

Men hva skjedde videre med Frida? I denne boken drar barnebarnet Nina F. Grünfeld tilbake og leter etter farmoren sin. I avhør, rettsdokumenter og arkiver finner hun små spor og opplysninger, og hun ser hvordan nettet snører seg stadig tettere rundt henne. Myndighetene var ute etter slike som Frida. Så kom nazistene til makten.

Kommentarer

Om du skal høre en lydbok i år, så er dette førstevalget! Det er en helt usedvanlig bok, og forfatteren har gjort en svært god jobb med den. Historien er en påminnelse for oss alle.
5

En godt skrevet dokumentar om farmor som gir bort sitt 8 dager gammelt barn og forsvinner. Barnebarnet Nina, forfatteren har gjort en flott jobb med å spore henne opp. Les min omtale: https://kleppanrova.blogspot.com/2020/03/frida-av-nina-grunfeld.html
5

Det var ikke få ganger jeg måtte kjempe med tårene, da jeg lyttet til Ninas opplesing av sin egen bok. Skildringer av maktmisbruk, sult og fortvilelse gjør inntrykk og røsker kraftig i hjerterota. Les mer her: https://tinesundal.blogspot.com/2020/04/frida-min-ukjente-farmors-krig-av-nina.html
5

Lydbøker av Nina Grünfeld

  

Fra

149,-130,-
Kjøp

Lydbøker med Nina Grünfeld

  

Fra

149,-130,-
Kjøp