Hør et utdrag fra lydboka:

Morfar, Hitler og jeg

5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 5 (1 stemme)
149,-89,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Runa Eilertsen
Kategori: Biografier og memoarer
Sjanger: Fakta og dokumentar
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Spilletid:8:25:11
Først utgitt:19.09.2014
ISBN Lydfil:9788242161673
ISBN CD:9788242159373

Ida er barnebarnet til Per Pedersen Tjøstland - SS-mann, frontkjemper og redaktør for den nasjonalsosialistiske ukeavisen Germaneren. Hun fikk vite om morfarens bakgrunn ved en tilfeldighet. Nominert til Brageprisen 2014!

«Morfar, Hitler og jeg» handler om hvordan Ida Jackson måtte se familien sin - og seg selv, i et helt nytt lys. Hun lar leseren bli med på en reise inn i det ideologiske universet til Germanske SS Norge, kanskje den mest ekstreme organisasjonen i Norgeshistorien.

Ida Jackson bruker det personlige for å formidle norsk krigshistorie på en ny måte, og hun bruker møtet med fortidens ekstremisme for å forstå ekstreme strømninger i dag.

«Ida Jackson har levert eit viktig og velskrive bidrag til det foranderlege bildet av krigen, ho må lesast – og diskuterast. Dette er ei bok som tar tak i deg, anten du er sytten eller sytti.»
Sigrun Slapgard, Klassekampen

«Ida Jackson er et stort, litterært talent.»
Lars West Johnsen, Dagsavisen 

Kommentarer

Et usedvanlig klok, velskrevet, personlig og lærerikt dokument. De delene som omhandler unge-Pers engasjement og deltakelse ved Østfronten er opprørende og grusom (historiedelen), men det er når forfatteren skriver om sine egne minner, spørsmål, frustrasjon og sinne som gjør aller mest inntrykk (psykologidelen). Runa Eilertsen imponerer igjen som oppleser.
5