Hør et utdrag fra lydboka:

På gjengrodde stier

0
Ingen stemmer til nå
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Arne Thomas Olsen
Kategori: Biografier og memoarer
Sjanger: Fakta og dokumentar
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Spilletid:7:26:00
Først utgitt:11.02.2002
ISBN Lydfil:9788242127679

"På gjengrodde stier" er Knut Hamsuns siste bok - på samme tid et forsvarsskrift og et anklageskrift om behandlingen han ble utsatt for.

Det er den 90-årige døve og halvblinde dikterhøvdingens enetale, et menneskelig dokument hvor Hamsun forteller fra sykehuset i Grimstad og fra gamlehjemmet på Landvik hvor han oppholdt seg mens han ventet på at landssviksaken hans skulle ferdigbehandles. I disse lange venteårene kommer minnene, og vi opplever at han atter sprudler, minnes barndommen i Nordland, ungdomsårene i Amerika og sine reiser i Europa. Boka er en dikters enetale, et menneskelig dokument.

"På gjengrodde stier" havnet på 23.plass på Dagbladets kåring over de 25 viktigste sakprosabøkene i Norge etter 2. verdenskrig.

"Boka er en blanding av selvbiografi og historiefortelling. Hamsun briljerer med små anekdoter og portretter, og han skildrer seg selv i nåtid som en gammel, delvis hjelpeløs og nesten døv mann som forsøker å takle hverdagen og den absurde situasjonen som «politisk arrestant». "
Fredrik Wandrup, Dagbladet

Kommentarer

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Lydbøker med Arne Thomas Olsen