Hør et utdrag fra lydboka:

Tre kopper te

0
Ingen stemmer til nå
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Duc Mai-The
Oversetter: Gunnar Nyquist
Kategori: Biografier og memoarer
Sjanger: Fakta og dokumentar
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Original tittel:Three Cups of Tea. One man’s mission to fight terr
Spilletid:14:10:55
Først utgitt:08.12.2010
ISBN Lydfil:9788242142115

En oppløftende historie om en ekte helt og hans bemerkelsesverdige humanitære prosjekt i Talibans bakgård.

I 1993 vakler fjellklatreren Greg Mortenson inn i den utarmet landsbyen Korphe i Nord-Pakistan etter et mislykket forsøk på å klatre K2. Han er fullstendig utslitt, men innbyggerne tar seg av ham. Da Greg kommer seg på bena, ser han den bunnløse fattigdommen i landsbyen. Innbyggerne mangler alt, og barna får ingen undervisning. Greg lover å komme tilbake – for å bygge en skole til barna.

Tre kopper te er fortellingen om Gregs kamp for å holde løftet han ga landsbyen. Boken er et vitnesbyrd om mobiliseringskraften hvert menneske har i seg når utfordringen blir viktig nok. Én skole blir nemlig til mange og til et livslangt bistandsprosjekt for Greg og hans følgesvenner i Pakistan og Afghanistan.

Dette er en av de største internasjonale dokumentarsuksessene de siste årene. Tre kopper te har ligget tre år på bestselgerlistene i USA og er utgitt i 41 land. I 2009 ble Greg Mortenson nominert til Nobels Fredspris.

"Første gang du drikker te med en balti, er du en fremmed. Andre gang er du æresgjest. Tredje gang blir du familie, og for vår familie vil vi ofre alt, til og med livet."
Haji Ali, landsbyhøvding i Korphe, Karakoram-fjellene, Pakistan