Hør et utdrag fra lydboka:

Hva visste hjemmefronten?

5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 5 (1 stemme)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Fanny Vaager
Kategori: Samfunn og historie
Sjanger: Fakta og dokumentar
Produsert av:Gyldendal
Målform:Bokmål
Spilletid:12:48:13
Først utgitt:08.11.2018
ISBN Lydfil:9788242169488

En rystende bok som kaster nytt lys over en sentral del av norsk krigshistorie.

Berlin, 1941. Høyt oppe i naziregimet er juristen Helmuth James von Moltke del av en tysk gruppe som aktivt motarbeider Hitler. Når han får informasjon om hvilken skjebne som venter jødene, setter han i gang et livsfarlig dobbeltspill.

Samtidig, i Norge, har den norske motstandsbevegelsen klart å bygge opp en slagkraftig organisasjon. Men hva får hjemmefronten egentlig vite om de kommende jødedeportasjonene fra Norge?

773 norske jøder ble sendt til de tyske dødsleirene. Den etablerte fortellingen har i alle år vært at aksjonen kom som lyn fra klar himmel og at hjemmefronten gjorde alt som sto i dens makt for å redde jødene. I «Hva visste hjemmefronten?» blir denne fortellingen for første gang kritisk undersøkt.

Terningkast 6: «Det er all grunn til å anta at «Hva visste hjemmefronten?» kommer til å bli en av høstens mest diskuterte bøker. Det er rett og slett årets viktigste bok og anbefales på det sterkeste!»
Marius Wulfsberg, Dagbladet

« ... en egen klo og et skarpt blikk (...) Michelet virker totalt fryktløs.»
Per E. Hem, Morgenbladet

«Marte Michelet skriver med brodd og driv, og analysene og sammenfatningene er briljante og nyanserende.»
Mode Steinkjer, Dagsavisen

«Boken scorer høyt på terningen for å være drivende lesning, spennende, og for å skape offentlig interesse for viktige okkupasjonstemaer.»
Guri Hjeltnes, VG

«Provoserende og godt om hjemmefronten og jødene.»
Gunnar Kagge, Aftenposten

«Når boka er lest, er det vanskelig å konkludere med annet enn at forfatteren har røsket hardt i deler av det norske selvbildet.»
Leif Ekle, NRK

Kommentarer

Igjen leser Fanny Vaager på en glimrende måte, så hun må få en del av æren for min gode lytteopplevelse. Marte Michelet imponerer igjen med uredd fremstilling av detaljer rundt jødedeportasjonene i 1942. https://tinesundal.blogspot.com/2018/12/hva-visste-hjemmefronten-ny-sterk.html
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Lydbøker med Fanny Vaager

  
  

Fra

149,-130,-
Kjøp
  

Fra

289,-253,-
Kjøp