Kongens nei

4.285715
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4.3 (7 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Nils Ole Oftebro
Kategori: Samfunn og historie
Sjanger: Fakta og dokumentar
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Spilletid:7:02:48
Først utgitt:08.05.2015
ISBN Lydfil:9788242162229

Om kongen og regjeringens flukt fra Oslo.

Senkningen av krysseren Blücher i morgentimene 9. april 1940 innledet et kappløp uten sidestykke i nyere norsk historie. Hitlers dristige plan om en rask okkupasjon av Norge hadde mislyktes, og i et forsøk på å unngå et tilbakeslag i Oslo iverksatte der Führer og hans medsammensvorne en kynisk kriseplan: Kongefamilien og regjeringen skulle tvinges til kapitulasjon gjennom morderiske anslag av Nazi-Tysklands elitestyrker.

I en forrykende skildring med basis i nye og tidligere ubrukte kilder beskriver forfatteren Alf R. Jacobsen kongen og regjeringens flukt fra Oslo - forfulgt av topptrente fallskjermjegere og bombefly. Kongens nei forteller om kong Haakons og kronprins Olavs ranke holdning i de mørkeste timene da mange ville gi opp. Boken gir også den første beskrivelsen av Hitlers elitesoldater i fallskjermjegerbataljonen, som fikk sin ilddåp i Norge. 

Terningkast 6
Fædrelandsvennen

Terningkast 5
VG

«Jeg griper meg selv i å lese Jacobsens beretning nærmest som jeg ville ha lest en spenningsroman til å ta med i påsken. Det er godt gjort, ettersom krigen 1940 ikke akkurat er nytt stoff. Samtidig er denne slagkraftige formidleren tett på kildene både på tysk og på norsk side så langt det er mulig for meg å bedømme, og han lar leserne få innblikk i krigen sett med begge siders øyne fra time til time.»
Ulf Andenæs, Aftenposten 

«Er det mulig å gi god kritikk til en ny bok om aprildagene 1940 som ikke inneholder noe vesentlig nytt? Ja, når forfatteren heter Alf R. Jacobsen. For her står og faller alt med fortellerteknikk og formuleringsevne. Og den kunsten behersker Jacobsen til fingerspissene.»
Arne Dvergsdal, Dagbladet  

Kommentarer

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Sammen med boken om "Blücher" av samme forfatter, er dette en som virkelig burde stått i en hver bokhylle! Fantastisk spennende! Jeg hørte på denne i bilen og det var nesten så jeg kjørte omveier for å få med meg mest mulig. Boken forteller meget grundig og detaljert, uten å noengang bli kjedelig, historien om flukten til Kong Haakon 7. og regjeringen Nygaardsvold. Den dramatiske historien om å komme seg unna de tyske styrkene som hele tiden forsøkte å ta de til fange. Anbefales virkelig om du vil lese bare 1 bok om da krigen kom til Norge i 1940.
5

Denne boka fasinerte meg. Den var spennede fortalt og samtidig som den forteller sannheten om Kongens og regjeringens flukt den 9. April. Jeg kjedet meg ikke ett sekund og måtte høre deler av lydboka to ganger for å få med alle detaljene. Les mer:http://kleppanrova.blogspot.no/2016/09/jacobsen-alf-r-kongens-nei.html
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Elendig! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
1

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Bra! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
4

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Lydbøker med Nils Ole Oftebro

  
  

Fra

169,-
Kjøp