Krysseren Blücher

5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 5 (2 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Nils Ole Oftebro
Kategori: Samfunn og historie
Sjanger: Fakta og dokumentar
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Spilletid:5:53:00
Først utgitt:08.05.2015
ISBN Lydfil:9788242162212

Et unikt innblikk i Norges skjebnetime – 9. april 1940.

«Krysseren Blücher» er fortellingen om en manns vilje og mot. Og om dramaet som kostet hundrevis av tyske liv da krysseren Blücher gikk ned i Drøbaksundet. Det er fortellingen om tysk hovmod og villighet til å ta store sjanser. Og det er den tragiske historien om manglende norsk forsvarsvilje og effekten av en målbevisst nedrustning. Forfatteren gir oss et unikt innblikk i Norges skjebnetime - 9. april 1940.

I grålysningen 9. april 1940 seilte den tyske Kampgruppe 5 innover Oslofjorden med den flunkende nye krysseren Blücher i tet. Målet var å vinne rask kontroll over hovedstad, konge og regjering. Hitler spilte høyt. Okkupasjonen av Norge skulle sikre isfrie havner for transport av svensk jernmalm fra Narvik og ubåt- og flybaser i kampen om Atlanterhavet. Alt så ut til å gå etter planen. Forsvarsverkene i ytre Oslofjord var passert uten tap. Det eneste som sto i veien for tyskerne, var den utrangerte kystfestningen Oscarsborg med sine gamle kanoner. Og en besluttsom oberst Birger Eriksen. Admiralstaben var taus, ingen overordnede ga ham noen retningslinjer eller ordrer. Alt hvilte på ham da silhuetten av de tyske skipene kunne skjelnes i tåkehavet.

Senkningen av Blücher i Drøbaksundet er en av de viktigste begivenhetene i Norges historie. Ved hjelp av et omfattende kildemateriale har Alf R. Jacobsen gjenskapt de dramatiske hendelsene i tyskernes skjebnesvangre forsøk på å erobre Oslo. I en fortellende og levende form skildres opptakten, personlighetene og utfallet både på tysk og norsk side, i det som utgjør den endelige versjonen av slaget ved Oscarsborg.

«Den rutinerte journalisten og forfatteren Alf R. Jacobsen har levert en velskrevet, fortettet og spennende bok spekket med kunnskaper om dramaet i Oslofjorden, og med velrettede spark til den politiske og militære ledelsen som sviktet.»
Arne Dvergsdal, Dagbladet  

«Dette er en bok leseren blir sugd rett inn i. Alf R. Jacobsen skriver med en klo som griper leseren og holder han eller henne helt dønn fast til siste side er lest. Jacobsen er en durkdreven reportasjejournalist som har evnen til å skape de utroligste bilder inne i hodet til leseren – vel å merke utelukkende basert på fakta. Få skriver så spennende, tett og drivende godt som mannen med et tjuetall bøker på samvittigheten.»
Tore Shetelig, Drammens Tidende 

 

Kommentarer

Her får du en detaljert, grundig og uhyre spennende skildring av historien til en av de mest avgjørende dagene i norgeshistorien. Boken forteller grundig om hva som skjedde da slagskipet "Blücher" ble senket natten til 9. april 1940. Du får også forhistorien bak invasjonen, både fra tysk side og om hvordan den norske førkrigsregjeringen la landet åpent for invasjon. Her skildres også historien, nesten time for time, da "Blücher" kom inn Oslofjorden. Ekte dramatikk! Skal du høre en bok om den tyske invasjonen 9. april 1940 er dette den! Du får alt, heltemot, svik og bedrag! Man hadde forventet mer av en såpass efaren mannn som Nils Ole Oftebro, det forekommer noen unøyaktige uttalelser av utenlandske navn.
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Lydbøker med Nils Ole Oftebro

  
  

Fra

169,-
Kjøp