Hør et utdrag fra lydboka:

To søstre

4.6
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4.6 (10 stemmer)
169,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Ane Dahl Torp
Kategori: Samfunn og historie
Sjanger: Fakta og dokumentar
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Spilletid:15:19:05
Først utgitt:28.10.2016
ISBN Lydfil:9788242163783
ISBN CD:9788242172280

En oktoberdag i 2013 kommer ikke de to tenåringsjentene, Ayan og Leila, hjem til vanlig tid. Senere på kvelden kommer sjokkmeldingen: De er på vei til Syria.

På jakt etter døtrene tar faren seg inn i det borgerkrigsherjede landet, en reise som skal føre ham inn i områder kontrollert av Den islamske staten (IS). Dette er bare starten.

I «To søstre» går Åsne Seierstad, den bestselgende og kritikerroste forfatteren av «Bokhandleren i Kabul» og «En av oss», løs på et av de viktigste og mest kompliserte spørsmål i vår tid. Hvorfor radikaliseres muslimsk ungdom oppvokst i Vesten? Hva førte de to søstrene fra Kolsås til Kalifatet? Hvem er Ayan og Leila?

Som få andre makter Åsne Seierstad å komme tett på personene hun skriver om. «To søstre» er både historien om jentene som dro, et land i krig og om en familie som splintres. Det er også en fortelling om oss, i Norge i dag.

Vinner av Brageprisen 2016.

Terningkast 6: «Nok en gang har Åsne Seierstad levert en viktig bok som kommer til å engasjere svært mange lesere.»
Sindre Hovdenakk, VG 

«En viktig lærdom i denne både gripende og nyttige boken er at forstokket, ytterliggående tankegods ikke nødvendigvis er noe barn får fra foreldrene. At to norske barn reiste Syria var en stor tragedie for denne familien. «To søstre» får oss til å skjønne at de to jentenes flukt fra Norge er et tap for oss alle.»
Knut Hoem, NRK 

«Har du mulighet for det, vil jeg anbefale lydbokversjonen, som er helt glimrende lest av Ane Dahl Torp!»
Bokblogger Tine Sundal

 

Kommentarer

To søstre av Åsne Seierstad - En bok til å dra lærdom av. Velskrevet, systematisk og klar. Spennende, men også skremmende og sjokkerende - den reiser mange spørsmål, spørsmål som det er viktig at man prøver å finne svar på - det norske samfunn ønsker ikke at ungdommer skal ta katastrofale valg og forlate et trygt og godt samfunn for å dø for voldelige ekstreme organisasjoner. En viktig bok som flest mulig bør lese eller lytte til. Flott opplesing av Ane Dahl Torp Mer i Reading Randi: http://reading-randi.blogspot.no/2016/11/tanker-om-bok-asne-seierstad-to-sstre.html
5

...og super opplesing av Ane Dahl Torp!
5

Dette er en fantastisk flott lydbok. Nydelig lest av Ane Dahl Torp, hun er så klar, tydelig og rolig når hun leser. Boka er skikkelig opplysende om hva som skjer med de som blir radikalisert av Muslimene, dette skjer i Norge! Det er skremmende men viktig, gode opplysninger, lærerikt og forferdelig å høre om. Les min omtale HER: https://kleppanrova.blogspot.no/2016/12/seierstad-asne-to-sstre.html
5

Åsne Seierstad har et hav av kunnskap når det gjelder tema som blir tatt opp i To søstre. Hun er verdt å lytte til, og Ane Dahl Torp sin innlesing er helt uten sidestykke. Radikaliseringen som skildres i To søstre er absolutt dagsaktuelt, siden dette er noe vi hører om nesten daglig på nyhetene. Det føles nesten litt vulgært og skulle si at boken er spennende og medrivende, siden jeg vegrer meg for å fryde meg over grusomhetene som foregår her og nå. http://tinesundal.blogspot.no/2017/01/to-sstre-ny-sterk-dokumentar-av-asne.html
5

Bra! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
4

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Skremmende og lærerikt om to tenåringsjenter som lar seg verve av IS og reiser til Syria for å gifte seg med jihadister. Godt skrevet av Åsne Seierstad, som både forteller en families historie, men også gir større innblikk i hvilke hendelser som førte til krigen i Syria og hvordan IS opererer.
3

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Bra! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
4

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

Bra! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
4

Bra! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
4