Hør et utdrag fra lydboka:

Syria. En stor krig i en liten verden

4.666665
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4.7 (3 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: Cecilie Hellestveit
Kategori: Samfunn og historie
Sjanger: Fakta og dokumentar
Produsert av:LBF
Målform:Bokmål
Spilletid:12:49:38
Først utgitt:07.02.2017
ISBN Lydfil:9788242164889
ISBN CD:9788242173218

I Syria foregår den mest avgjørende krigen i vår samtid.

Denne boken lar oss forstå krigens dynamikk og historie, hvordan landet er blitt slagmark for eksterne aktører, hvilke akser som møtes der og hvem som egentlig kjemper om hva, og på vegne av hvem. Krigen tar opp i seg en lang rekke konfliktlinjer - mellom etniske grupper, mellom Russland og Nato, mellom ulike islamske retninger, mellom ekstreme muslimer og Vesten.

Boken er delt inn i to deler.
Den første delen, «Syria i verden», gir et bilde av Syrias sammensetning, hvordan borgerkrigen brøt ut og hvorfor den tok den form den gjorde. Det er beretningen om hvorfor den arabiske våren stanset i her, og handler om krigen i Syria.

Del to, «Verden i Syria», beskriver hvilke interesser og aktører som er del av den syriske krigens dynamikk, og handler om krigen om Syria. Den forklarer fenomenet IS, men også hvorfor IS er et symptom på mer dyptgående spenninger i Midtøsten som må løses uavhengig av IS. Del to forsøker å vise hvordan og hvorfor krigen i Syria er mye nærmere oss enn det vi helst skulle ønske. Det er beretningen om hvorfor krigen i Syria er iferd med å vokse til en regional konflikt i Midtøsten, med ringvirkninger som strekker seg langt videre.


«Hellestveit balanserer fjellstøtt mellom de ulike regimenes interesser, og gir i det store og hele en grundig, nedtonet og objektiv fremstilling av uhyre sammensatte saksforhold. … Alle som ikke helt har forstått hva Syria-krigen handler om, anbefales å lese Syria. En liten krig i en stor verden. Det bør også alle de som tror de har forstått hva Syria-krigen handler om, gjøre.»
Erika Fatland, Aftenposten

«Cecilie Hellestveit har skrevet en viktig og uvanlig kunnskapsrik bok om Syria.»
Per E Hem, Morgenbladet

«Midtøsten-forsker Cecilie Hellestveit gir oss et kræsjkurs i maktspillet om Syria, fortalt med en god dose kledelig, illusjonsløs syrlighet.»
Knut Hoem, NRK

«En leseverdig bok for alle som ønsker å få en større forståelse av mekanismene bak en av vår tids viktigste og mest kompliserte katastrofer.»
Mathilde Becker Aarseth, Klassekampen

«Boka bør lesast av alle som vil forstå kva som skjer i Syria»
Emil André Erstad, Agenda Magasin

«Boka er alt du trenger for å forstå konflikten, uten å løse den»
Knut Arne Oseid, Universitas

Kommentarer

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5

En lydbok man ikke klarer å høre lenge på av gangen pga av all informasjonen. Veldig informativ, men det hjalp å ha papirutgaven med kart ved siden av, da ble det litt mer klart. Les mer:https://kleppanrova.blogspot.no/2017/03/hellestveit-cecilie-syria-en-stor-krig.html
4

Fantastisk! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
5