Logg inn på lydbokforlaget.no

Eller logg inn med Facebook

Ny kunde?

Ikke handlet her før? Opprett en profil her.

Elsa Beskow

Elsa Beskow ble født i Stockholm i 1874. Hun utdannet seg ved den tekniske skolen, og ble siden lærer. Hun Hun giftet seg med læreren og teologen Natanael Beskow og sammen fikk de 6 barn.

Elsa Beskows første bok ble utgitt i 1897. Den het "Sagan om den lilla, lilla gumman". Gjennombruddet sitt som billedbokkunstner fikk hun i 1901 med den klassiske boken "Puttes eventyr i blåbærskogen". Den boken hun kanskje er aller mest kjent for kom ut i 1918 og heter "Tante Grønn, Tante Brun og Tante Fiolett". Senere ble det utgitt flere bøker om de tre tantene.

Temaet i mange av Elsa Beskows bøker er forholdet mellom barn og voksne og barns selvstendige initiativ. Hennes eventyr er fortalt akkurat slik hun selv fortalte dem til sine egne barn og barnebarn. Mange foreldre vil huske disse fra den gang de selv var barn, og nå kan neste generasjon få glede av dem.

Elsa Beskow døde i 1953.

Lydbøker med Elsa Beskow

Okke, Nutte og Pillerill og andre fortellinger
Elsa Beskow
Lest av Åsmund Huser, Inger Lindheim Gundersen
Tre trivelige perler for barn fra Elsa Beskow, samlet på én lydbok.
Petter og Lottes jul
Elsa Beskow
Lest av Anne Marit Jacobsen
Petter og Lotte bor hos tante Grønn, tante Fiolett og tante Brun. Her kan du lese om hvordan Petter og Lotte feiret sin første jul sammen med tantene, onkel Blå og lille Prikk.
Onkel Blås nye båt
Elsa Beskow
Lest av Anne Marit Jacobsen
Hva skjer når Lotte og Petter låner Onkel Blås båt - og mister årene?
Tante Bruns fødselsdag
Elsa Beskow
Lest av Anne Marit Jacobsen
Elsa Beskow (1874-1953) har i generasjon etter generasjon trollbundet barn med fortellingene sine.Anne Marit Jacobsen leser med sjarme og entusiasme, og sammen med Inger Gundersens musikk blir dette en lytteopplevelse.
Petter og Lotte på eventyr
Elsa Beskow
Lest av Anne Marit Jacobsen
Elsa Beskow (1874-1953) har i generasjon etter generasjon trollbundet barn med fortellingene sine. Anne Marit Jacobsen leser med sjarme og entusiasme, og sammen med Inger Gundersens musikk blir dette en lytteopplevelse.
Tante Grønn, tante Brun og tante Fiolett
Elsa Beskow
Lest av Anne Marit Jacobsen
Den første av Elsa Beskows kjente og kjære bøker om Petter, Lotte og de tre tantene, sjarmerende innlest av Anne Marit Jacobsen.
Puttes eventyr i blåbærskogen og Nissene i hatten
Elsa Beskow
Lest av Inger Lindheim Gundersen
Blåbærtur med futt og fartPutte drar ut i skogen for å plukke bær til morens fødselsdag. Men han finner ikke et eneste bær. Han blir så lei seg at det er like før tårene kommer. Da er det en liten gubbe som rører ved benet hans. Det er selveste Blåbærfar som ber ham være med inn i blåbærskogen hans.Med musikk, sang og rapping!Nissene i hatten Gjendiktet av Inger HagerupEn engasjerende gjettebokDe tre barna bor sammen med moren sin i en gammel hatt ute på en holme. Så en dag barna er alene heime, skjer det noe skrekkelig.Fortellingen er på rim, og barna gjetter rimordene. Natt rimer på hatt og tur på sur, men hva rimer på sneglefyr? Vampyr?