Logg inn på lydbokforlaget.no

Eller logg inn med Facebook

Ny kunde?

Ikke handlet her før? Opprett en profil her.

Tove Nilsen

Tove Nilsen (f. 1952) debuterte i 1974 med romanen «Aldri la dem kle deg forsvarsløst naken», og har siden skrevet en rekke bøker, bl.a. «Skyskraperengler» (1982), «Kvinner om natten» (2001), «Kreta-døgn» (2003), «Sommer 2005» (2006), «Vingetyven» (2008) og essaysamlingen «Skrivefest» (2005). For «Øyets sult» (1993) ble hun nominert til Nordisk Råds litteraturpris, og denne i likhet med andre av hennes romaner er oversatt til flere språk. Hun har blitt tildelt Språklig samlings litteraturpris, Riksmålsprisen og Oktoberprisen. Romanen «Nede i himmelen» fra 2010 tar opp tråden fra Skyskrapertrilogien, og for denne romanen ble Nilsen nominert til P2-lytternes romanpris, Bokhandlerprisen og Ungdommens kritikerpris. I 2011 ble Tove Nilsen tildelt Amalie Skram-prisen. 

Forfatterfoto av Tove Nilsen: Steinar Buholm

Lydbøker med Tove Nilsen

Himmelske tilstander
Tove Nilsen
Lest av Gisken Armand
Med stor fortellerkraft har Tove Nilsen skrevet en reflekterende og rik roman om dødelighet og kjærlighet, om brudd og forandring - og om kronisk reiseglede.
Lest av Ingrid Vollan
Pris fra: 149,-
Konge i snø
Tove Nilsen
Lest av Ingrid Vollan
«Konge i snø» er en dypt gripende roman om tilhørighet og sensualitet, forbud og lyst.
Nede i himmelen
Tove Nilsen
Lest av Ingrid Vollan
Tove Nilsen er tilbake med en ny roman om skyskraperenglene Tove og Goggen fra Bøler.
Skyskrapersommer
Tove Nilsen
Lest av Tove Nilsen
Sommeren 1964 var den sommeren Tove gikk og ventet på at hun skulle bli 13. Og den sommeren forholdet til ett år eldre Goggen tar en helt ny vending.
Lest av Tove Nilsen
Pris fra: 129,-
Vingetyven
Tove Nilsen
Lest av Tove Nilsen
Henry bor alene i leiligheten han vokste opp i. Dagene bruker han til å vandre rundt Østensjøvannet med fotoapparat og kikkert rundt halsen. Slik gir han inntrykk av å være en ganske alminnelig fuglekikker. Men det underet han tålmodig står og ser etter, er ei jente ved navn Regine. Et annet sted i nabolaget legger Elisabeth epler på peisen for å få eplelukt i rommet, og tenner lys i vinduskarmen for å hilse datteren sin velkommen inn om kvelden. Elisabeth har et vakkert hjem, en kjæreste som gir seg hen og et arbeid hun går opp i. Men først og fremst har hun datteren Regine. Henry og Elisabeth har ingenting med hverandre å gjøre. Skritt for skritt og i dypeste hemmelighet gjør likevel den ene seg kjent i den andres verden.
Lest av Tove Nilsen
Pris fra: 129,-
Vårbarn
Tove Nilsen
Lest av Tove Nilsen
Forfatteren får i oppdrag å skrive en bok til Den Norske Jordmorforenings 100-årsjubileum, og vi følger den eventyrlige skriveprosessen: gjennom bussturer og nattlige hotellopphold på Vestlandet, via minner om egne fødselsopplevelser til møter med jordmødre og mangfoldet av mennesker som kommer til fødeavdelingen på et stort sykehus, og frem til portretter av unge norske, selvbevisste kvinner som overraskes av fødselsforløpets evne til å overgå alle planer og forventninger. «Vårbarn» er en overskuddsbok, et mylder av situasjoner, lysende hverdagsskildringer, tempo og overdrivelser, en bok om situasjoner der livet overtar regien og der jordmødrene er hverdagsheltinner i et drama som aldri tar slutt.
Lest av Tove Nilsen
Pris fra: 129,-
Sommer 2005
Tove Nilsen
Lest av Tove Nilsen
"Sommer 2005" er en vakker og klok roman om hvordan de trygge rammene omkring livet plutselig kan forsvinne, og hvordan kjærligheten kan innebære både fornyelse og opphør.
Sitronsol og Melismåne
Tove Nilsen
Lest av Marte Stolp
To supre barnebøker for 4-åringer i en ferielydbok fra Tove Nilsen!