Logg inn på lydbokforlaget.no

Eller logg inn med Facebook

Ny kunde?

Ikke handlet her før? Opprett en profil her.

Margaret Skjelbred

Margaret Skjelbred er født i Stokke i Vestfold i 1949. Hun er utdannet sykepleier og ble først forfatter på heltid i 1990, sju år etter debuten i 1983 med diktsamlingen Det er aleine du er . Skjelbred har siden utgitt en rekke diktsamlinger, barnebøker og romaner. Mange av diktene hennes er tonesatt. I 1997 kom hennes første roman, Lerkehjerter. Det er den første boken i en serie på tre romaner med handlingen lagt til en bygd i Vestfold fra begynnelsen av århundret. Disse tre bøkene har fått et stort publikum i forfatterens hjemfylke – og i Tyskland. Skjelbred har fått en rekke priser og stipend for sitt arbeid, som Prøysenprisen (1989), Tønsberg kommunes kulturpris (1994) og Vestfolds litteraturpris (2000). I 2005 mottok hun Amalie Skram-prisen for sin kritikerroste roman Gulldronning, perledronning (2004).

Lydbøker med Margaret Skjelbred

Du skal elske lyset
Margaret Skjelbred
Lest av Ingrid Vollan
En gripende roman om et barns enestående evne til å overleve, fra en av våre aller beste fortellere.
Mors bok
Margaret Skjelbred
Lest av Margaret Skjelbred
Dette er historien om en spesiell barndom - på godt og vondt - og om forfatterens inderlige ønske om å slippe å tro på Gud. Men er det mulig, med en slik bakgrunn?
Glad som ei lerke - død som ei sild
Margaret Skjelbred
Lest av Odd Børretzen, Margaret Skjelbred
En dypsindig og morsom lydbok.Med utgangspunkt i velkjente fraser og ordtak har Margaret Skjelbred skrevet elegante og lettfattelige rimvers i regletradisjonen, som her i titteldiktet ”Glad som ei lerke”: "Fru Glad var gladere enn elleve lerker. Hun levde, etter alle solemerker, i evig kvitrende, lykksalig glede med sin Hr. Glad i hjemmets lune rede til mannen kverket henne. Synd og skam. Hun ble visst rett og slett for glad for ham." Margaret Skjelbred og Odd Børretzen veksler på å lese diktene. Tom Erik Ingvaldsen krydrer diktene med muntre musikkinnslag.
Gulldronning, perledronning
Margaret Skjelbred
Lest av Janne Kokkin
En vakker og gripende roman fra Margaret Skjelbred
Andrea D
Margaret Skjelbred
Lest av Janne Kokkin
Margaret Skjelbreds roman om en polsk jødisk pike som under krigen må legge ut på en lang fluktreise til Kobe i Japan og deretter til Shanghai.