Logg inn på lydbokforlaget.no

Eller logg inn med Facebook

Ny kunde?

Ikke handlet her før? Opprett en profil her.

Ole Lund Kirkegaard

Ole Lund Kirkegaard ble født i 1940 i Århus. Han tok artium i 1959 og var et halvt år til sjøs etter det. Han begynte å arbeide som lærervikar og bestemte seg til slutt for å bli lærer, selv om han hatet å gå på skolen da han var barn. Han tok lærerskoleeksamen i 1963.

Da avisen Politiken i 1966 inviterte til en konkurranse om den beste barnefortellingen, vant Ole Lund Kirkegaard førstepremien med fortellingen Dragen. Sjefredaktøren i det danske Gyldendal så et usedvanlig humoristisk talent i denne novellen og oppfordret ham til å skrive en bok. I 1967 utkom hans første bok, Vesle Virgil, som består av en rekke fortellinger om den lille gutten Virgil og vennene hans. Fortellingen Dragen finnes også her. Historiene ble fortalt for barna i skolen før de ble skrevet ned. Dette ble begynnelsen på en suksessrik karriere som ble avsluttet brått med forfatterens død i 1979.

Lydbøker med Ole Lund Kirkegaard

Otto er et neshorn
Ole Lund Kirkegaard
Lest av Harald Stoltenberg
En dag finner Topper en blyant. Det er en forhekset blyant. Alt Topper skriver med den, forsvinner igjen. Inntil han tegner et kjempedigert neshorn på tapetet i stuen. Neshornet Otto forsvinner ikke, tvert imot blir det levende!
En flodhest i huset
Ole Lund Kirkegaard
Lest av Anders Baasmo Christiansen
Hva ville du gjort hvis du en dag fant en flodhest i hagen? Hva tror du moren og faren din hadde sagt dersom en vaskeekte flodhest bare dukket opp helt av seg selv og slo seg ned i hagen? Og hva ville naboene si?
Vesle Virgil
Ole Lund Kirkegaard
Lest av Jan Ø Wiig
Vesle Virgil bor i et hønsehus sammen med en enbeinet hane. Han drikker brus til frokost og vasker seg aldri. Sammen med kameratene sine, Oskar og Carl Emil, finner han på de uttroligste ting, og de fantaserer om mutters-alene-storker og drager som spiser prinsesser og ild.
Jeg og bestefar- og Nisse Nils
Ole Lund Kirkegaard
Lest av Arne O Reitan
Adventsbok fra pappaen til Gummi-Tarzan! Morsom og lun underholdning for barn fra fire-fem år og oppover
Gummi-Tarzan
Ole Lund Kirkegaard
Lest av Harald Stoltenberg
Denne boka handler om en gutt som blir kalt Gummi-Tarzan. Han heter ikke det på ordentlig. Det riktige navnet hans er Ivan Olsen. Ivan er ikke særlig stor, og heller ikke særlig pen. Han har ingen store muskler og kan ikke jule opp noen. Derfor får Ivan Olsen en masse juling selv hver dag. Noen ganger får han buksevann også. Men så en dag møter Ivan en vaskeekte heks!
Sirkus Benito
Ole Lund Kirkegaard
Lest av Nils Johnson
En fargerik fortelling om hvordan man blir kvitt slemme bøller.
Albert og andre ugagnskråker
Ole Lund Kirkegaard
Lest av Unn Vibeke Hol
Nok en utrolig morsom lydbok fra pappaen til Gummi-Tarzan. Anbefales til barn rundt seks år som en morsom lydbokopplevelse.
Per og vesle Mads
Ole Lund Kirkegaard
Lest av Terje Strømdahl
En fantastisk morsom klassiker for barn i alle aldre!