Logg inn på lydbokforlaget.no

Eller logg inn med Facebook

Ny kunde?

Ikke handlet her før? Opprett en profil her.

Alf Prøysen

Alf Prøysen (1914-1970) er en av Norges mest folkekjære diktere. Mye av det han laget er for barn. Han skrev visebøker for barn og var med i radioprogrammer for barn. Den største internasjonale suksessen fikk han med fortellingene om Teskjekjerringa. Flere av hans utgivelser er å finne som lydbok.
Les mer på Elin Prøysens hjemmeside

Lydbøker med Alf Prøysen

Sommer med Prøysen
Alf Prøysen
Lest av Espen Reboli Bjerke
Møt sommeren med solfylte sanger og sommerfortellinger av Alf Prøysen!
Musa i bua og flere muntre musehistorier
Alf Prøysen
Lest av Svein Erik Brodal
Her kryr det av muntre mus, lure mus, koselige mus og heldige mus. Bli med inn i Alf Prøysens koselige museverden!
Snekker Andersen og julenissen
Alf Prøysen
Lest av Svein Erik Brodal
En klassisk julelydbok med de magiske julefortellingene til Alf Prøysen!
Teskjekjerringa på farten
Alf Prøysen
Lest av Alf Prøysen
Lydboka inneholder disse fortellingene:
Trost i taklampa
Alf Prøysen
Lest av Svein Erik Brodal
Den frihetssøkende, unge Gunvor Smikkstugun kommer hjem på ferie 14 dager i "blåklokkevikua" . Hun lager røre i hjembygda. Hun vil ha med seg de andre unge inn til byen, men det går ikke helt som hun har tenkt seg. Bygda er ikke nådig mot henne, og Gunvor blir satt på plass av sine egne og av øvrigheta.
Teskjekjerringa på nye eventyr
Alf Prøysen
Lest av Kirsten Elisabeth L. Elgstøen
Fem fortellinger om den lille kjerringa som, proppfull av energi, valser opp med en umulig mann, og som stadig har ting hun skal gjøre. Men akkurat når det er på det mest kritiske, blir hun enda mindre. så lita som ei teskje!Selv da svinger hun opp og redder seg ut av de utroligste situasjoner ved hjelp av dyr som hun kan snakke med, og barn som tror på nisser, troll - og teskjekjerringer. Tekstene er samlet, redigert og tilrettelagt av Elin Prøysen.
Rim, regler og eventyr
Alf Prøysen
Lest av Ragnar Dyresen
Lydboka «Rim, regler og eventyr» inneholder Alf Prøysens mest kjente rim, regler og eventyr - for de aller minste
Jul i stua
Alf Prøysen
Lest av Ragnar Dyresen
Velkommen inn til Alf Prøysens juleunivers! «Jul i stua» byr på et rikt utvalg kjente og kjære julefortellinger og vers.
Sirkus Mikkelikski
Alf Prøysen
Lest av Anne Marit Jacobsen, Morten Faldaas
Sirkus Mikkelikski er et dyresirkus som har forestilling bare en gang i året. Mikkel rev er sirkusdirektør og derfor heter sirkuset Mikkelikski! Ola Rådyr trener for å bli sirkusartist i Mikkels sirkus, og Nøtteliten og Helene Harefrøken tenker visst ikke på stort annet de heller. Men en dag kommer to skumle fyrer og bortfører Ola. De vil ha ham med i det ordentlige sirkuset sitt. Men det vil ikke de andre dyrene ha noe av! Ola skal reddes, og det sørger tapre lille Bolla Pinnsvin for. Alf Prøysen skrev "Sirkus Mikkelikski" tidlig på 1960-tallet, og denne boka ble først sendt som radiofortelling i Barnetimen for de minste i 2001.
Eventyr om teskjekjerringa
Alf Prøysen
Lest av Ragnar Dyresen
Sju eventyr om kjerringa som ble så lita som ei teskje:
Da jeg var liten
Alf Prøysen
Lest av Alf Prøysen
I fem sendinger fra Barnetimen for de minste forteller Alf Prøysen om livet på husmannsplassen, om første gangen han så en bil og et fly, om første gangen han satte poteter og da han hørte radio for første gang. I tillegg synger og spiller han flere av sine mest kjente barnesanger.
Prøysen og Prokofjev
Alf Prøysen
Lest av Tove Hovland
Tove Hovland er utdannet konsertpianist, og er blitt kjent for sine unike litterærmusikalske kabareter.Hun bygger bro mellom kunstneriske uttrykksformer, her mellom Prøysens tekster og Prokofjevs musikk. Tekstene er hentet fra "Onger er rare" og "Jinter je har møtt".