Ernest Hemingway:

Klokkene ringer for deg

Sjanger:
Romaner

Innleser(e):
Finn Schau

Hør et utdrag fra lydboka:

Vennligst innstaller Flash om du ønsker å høre på lydkuttene.

Velg format

Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
LYDFIL
Pris: 149,-
Kjøp

Den store romanen om den spanske borgerkrigen fra mesteren Ernest Hemingway

Da Ernest Hemingway begynte å skrive "Klokkene ringer for deg" under et opphold på Cuba i 1939, lå det nesten 20 års erfaringer og opplevelser fra Spania til grunn for arbeidet. Han hadde vært krigskorrespondent og opplevd borgerkrigens ødeleggelser, men han elsket like fullt landet og folket, snakket spansk nesten som en innfødt, og han var lidenskapelig opptatt av tyrefekting.

Handlingen i romanen foregår fra lørdag til tirsdag, innenfor rammen av en fjellhule der både geriljasoldater og sivile holder til. Robert Jordan er en ung amerikansk geriljaleder som har fått i oppdrag å sprenge en bro, et strategisk knutepunkt som har stor betydning for republikanernes offensiv. Jordan kommer i kontakt med Pablos bande, blant dem Pablo selv, vegviseren Anselmo og Pablos kvinne Pilar. Og ikke minst møter han den store kjærligheten; den 19 år gamle Maria.

Fire dager av den spanske borgerkrigen er gjennom Ernest Hemingways mesterlige penn blitt til en evig og allmenngyldig fortelling om menneskers skjebne i krig og kjærlighet.