Logg inn på lydbokforlaget.no

Eller logg inn med Facebook

Ny kunde?

Ikke handlet her før? Opprett en profil her.

Jens Bjørneboe

Jens Bjørneboe (født 9. oktober 1920 i Kristiansand, død 9. mai 1976 på Veierland i Nøtterøy) var en norsk forfatter med stor produksjon og sterkt samfunnsengasjement.

Han utfoldet seg i ulike genrer: romaner, skuespill, lyrikk, essays og artikler. Mange av hans verker er oversatt til andre språk, blant annet engelsk og tysk, og har fått en større leserkrets utenfor Norge. I diktning og sakprosa gikk han blant annet til angrep på skolevesen, rettsvesen og fengselsvesen.

Bjørneboe var en profilert antroposof i Norge på 1940- og 1950-tallet, og flere av bøkene hans er mer eller mindre preget av antroposofisk tankegang.

Mest kjent er kanskje Bjørneboe for romanene "Jonas" og "Haiene", og for trilogien "Bestialitetens historie", som har blitt stående som ett av etterkrigstidens viktigste norske litterære verk.

Lydbøker med Jens Bjørneboe

Drømmen og hjulet
Jens Bjørneboe
Lest av Rut Tellefsen, Toralv Maurstad
Boken er et av de mest personlige kvinne- og kunstnerportretter i nyere norsk litteratur.
Lest av Dennis Storhøi
Pris fra: 149,-
Haiene
Jens Bjørneboe
Lest av Dennis Storhøi
Haiene ble i 1974 innstilt til Nordisk Råds Litteraturpris.Haiene, som ble det siste litterære arbeidet fra Jens Bjørneboes hånd, er en dramatisk sjøroman og samtidig en myte om det 20. århundret. Bokens beretter er annenstyrmann Peder Jensen på barken ”Neptun”, som seiler ut fra Manila 21. oktober 1899, og blir registrert forsvunnet 21. april 1900. Skildringen av den stormfulle ferden over havet med haiene i kjølvannet, og der elementenes raseri følges av ondskap og grusomhet, blir en symbolsk beretning om de ukjente dyp og utilgjengelige underverdener i menneskesinnet. I Peder Jensens fortelling fins politiske og kulturelle refleksjoner i rikt monn, side om side med fargerike portretter av de ulike mennesketypene om bord.
Stillheten
Jens Bjørneboe
Lest av Nils Ole Oftebro
Tredje bind i Jens Bjørneboes prisbelønte trilogi "Bestialitetens historie"
Kruttårnet
Jens Bjørneboe
Lest av Nils Ole Oftebro
«Frihetens øyeblikk», «Kruttårnet» og «Stillheten» utgjør trilogien «Bestialitetens historie» - et av de mest sentrale verkene i den norske etterkrigslitteraturen
Frihetens øyeblikk
Jens Bjørneboe
Lest av Nils Ole Oftebro
Første bind i Jens Bjørneboes hovedverk - trilogien «Bestialitetens historie»
Lest av Bjørn Fougner
Pris fra: 149,-
Jonas
Jens Bjørneboe
Lest av Bjørn Fougner
Jonas har lesevansker og skal plasseres på hjelpeskolen, "Iddioten". Ved en tilfeldighet får han begynne på en skole med ganske andre prinsipper. Boken var et stormangrep på norsk skolevesen, og utløste en heftig debatt da den kom ut i 1955.
Aske - vind og jord
Jens Bjørneboe
Lest av Tone Bjørneboe
Tone Bjørneboe, gift med Jens Bjørneboe, har valgt dikt hun ønsker å dele med lytterne:Emigranten, Modning, Ischariot, Til våren, Frans mottar stigmata, Til de sagtmodige, Munken, Et fremmed ansikt, Besøk, Eventyrene, Barndom, Vise om bøndene på Capri ø, Doktorens sang, Blomster for Genet, Ved Brendan Behans båre, Elegi for en hengt soper, Olje, brød og vin, Rosa-sangen, Vise om byen Hiroshima, Mea Maxima Culpa, Mitt hjerte, Søstrene, Kjærlighetssang, De seirende og Tilegnelse. Musikk av Warren Carlstrøm.