Tore Renberg:

Kompani Orheim

Sjanger:
Romaner

Innleser(e):
Yngve Berven

Hør et utdrag fra lydboka:

Vennligst innstaller Flash om du ønsker å høre på lydkuttene.

Velg format

Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
LYDFIL
Pris: 149,-
Kjøp

Tore Renbergs store  og prisvinnende familieroman Kompani Orheim er fengslende og skrevet i et drivende godt språk!

Kompani Orheim er en oppvekstroman fra Stavanger på 80-tallet. Jarle, mor og far flytter inn i rekkehus med carport i Norges oljehovedstad Stavanger. Alt ser veldig bra ut for den lille kjernefamilien – Kompani Orheim – helt til far begynner å drikke. Jarle har en voldsom vilje til å gjøre det beste ut av den verden han lever i: Han forelsker seg med stor kraft i jentene, han blir anitrasist og feminist, og popmusikken tar aldri ferie. Men en dag bytter Jarle etternavn. Han vil ikke hete Jarle Orheim lenger – nå heter han Jarle Klepp. Hva var det som hendte med Kompani Orheim? Hvorfor var det slik at de som ville hverandre så godt, gjorde hverandre vondt?

For Kompani Orheim ble Tore Renberg tildelt P2-lytternes romanpris. Romanen ble også nominert til Brageprisen og Ungdommens Kritikerpris. Boka har vært hovedbok i Bokklubben Nye Bøker.

Hør alle lydbøkene om Jarle Klepp:
1. Mannen som elsket Yngve
2. Kompani Orheim
3. Charlotte Isabel Hansen
4. Dette er mine gamle dager

"Renbergs beste … en pageturner, godt fortalt og godt oppbygd … Måtte man fortest mulig få en tredje bok om Jarle Klepp"
Stavanger Aftenblad

"Forfatteren har et godt tak på [hovedpersonen], han skriver frem et høyst levende menneske, det mest troverdige i forfatterskapet … ”Kompani Orheim” danner en foreløpig topp i forfatterskapet"
Aftenposten

"Tore Renberg er et fortellertalent som behersker det brede formatet. Og han er helt åpenbart en forfatter som kan få mange lesere, også i det krevende unggutt-segmentet der bare Lars Saabye Christensen og et par til blir invitert inn i varmen"
Dagbladet