Jon Michelet:

Havets velde

Sjanger:
Noveller

Innleser(e):
Ivar Nørve

Hør et utdrag fra lydboka:

Vennligst innstaller Flash om du ønsker å høre på lydkuttene.

Velg format

Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
LYDFIL
Pris: 149,-
Kjøp

En sterk, viktig og engasjerende bok fra Jon Michelet

I august 2006 får verden høre den utrolige nyheten om at tre meksikanske fiskere har overlevd ni måneders drift tvers over Stillehavet i en liten fiskebåt. Er en slik ferd virkelig mulig? Jon Michelet prøver å besvare dette spørsmålet ved å skrive en fortelling om de tre fiskernes odyssé, basert hva som kan dokumenteres. Opp mot sjøkrigens brutalitet stiller Jon Michelet menneskets evne til å berge seg under umenneskelige forhold, takket være samhold, disiplin og heltemot. Han blander det dokumentariske stoffet med selvbiografisk materiale, og med diktning. Resultatet blir et stort knippe særegne, spennende sjøfortellinger, preget av Michelets unike kunnskaper og båret fram av hans fortellerkunst.

”Sjømannsbragd. Jon Michelets siste bok gjør enhver leser til er 12-åring med lommelykt under dynen”
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

”Mange har skrevet historiene til norske sjøfolk under annen verdenskrig. Michelets tilbakeblikk kunne ingen andre håndtert like elegant.”
Stian Bromark, Dagbladet

"... tross alle beskrivelser av slit og strabaser og forlis og død, er dette en hyggelig bok å lese, skrevet med stor kunnskap og noe som etter alt å dømme fortjener benevnelsen innsikt."
Hans H. Skei, Aftenposten