Orhan Pamuk:

Det tause huset

Sjanger:
Romaner

Innleser(e):
Øystein Røger

Hør et utdrag fra lydboka:

Vennligst innstaller Flash om du ønsker å høre på lydkuttene.

Velg format

Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
LYDFIL
Pris: 149,-
Kjøp

En stor familiekrønike fra nobelprisvinner Orhan Pamuk

I et gammelt, falleferdig hus sørøst for Istanbul, bor den nesten nittiårige enken Fatma sammen med tjeneren sin, den femtiårige dvergen Recep. Hver sommer kommer de tre foreldreløse barnebarna hennes fra Istanbul: Metin går på videregående skole og drømmer om å reise til Amerika, Nilgün er student og venstreradikal, og Faruk, den eldste, er en lett alkoholisert, skilt historiker. Disse fem forteller hver sin historie. Den siste vi blir kjent med, er Receps brorsønn, Hasan. Det bare få vet, er at Recep og hans bror er barna til Fatmas mann, Selâhattin, og en tjenestekvinne. Akkurat denne sommeren blir fortiden dramatisk nærværende.

«Det tause huset» er en intens familieroman som foregår i Tyrkia i løpet av noen sommerdager på slutten av 1970-årene, og som viser nobelprisvinneren Pamuks episke klo. Seks personer forteller hver sin historie, og til sammen utgjør deres fortellinger hele romanen. "Det tause huset" ligner et klassisk drama, eller et Ibsen-skuespill. Romanen er en moderne, sommerlig og ungdommelig, der mer enn femti år gamle hendelser kaster skygger inn i nåtiden og får skjebnesvangre konsekvenser.

" «Det tause huset» er en strålende roman... Dette er stor kunst."
Anne Cathrine Straume, NRK

"I «Det tause huset» viser Pamuk seg som en mester i å kombinere «det lille» med «det store»: Han klarer både å skape levende, komplekse romanfigurer som er interessante i seg selv og bruke dem som effektive redskaper til å tematisere større samfunnsmessige og historiske problemstillinger."
Kåre Bulie, Dagbladet