Matt Rees:

Mordene i Betlehem

Sjanger:
Krim og spenning

Innleser(e):
Trond Peter Stamsø Munch

Hør et utdrag fra lydboka:

Vennligst innstaller Flash om du ønsker å høre på lydkuttene.

Velg format

Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
LYDFIL
Pris: 149,-
Kjøp

Omar Yussef er historielærer for muslimske og kristne barn i Betlehem. En dag blir hans tidligere favorittelev, George Saba, arrestert for kollaborasjon med okkupantene. Etter en summarisk rettergang blir Saba dømt til døden for å ha samarbeidet med israelerne om mordet på en profilert geriljakriger og motstandshelt.

Det bakenforliggende teppet utgjøres av det stadig mer anstrengte klimaet mellom muslimer og kristne palestinere. Saba er kristen palestiner, og Omar Yussef er ikke i tvil om at dette er et justismord. Men hva kan en middelaldrende historielærer stille opp med mot byens selvoppnevnte herskere? Selv politiet står maktesløse. Motvillig blir Yussef detektiv, og setter karrieren og livet på spill for å komme til bunns i et politisk og moralsk forfall. Gjennom Yussefs etterforskning bringes vi tett på livet og de nådeløse interne konfliktene i de palestinske områdene.

Innleser Trond Peter Stamsø Munch formidler den gripende historien med kunnskap og troverdighet.

«Gripende debutroman med rot i virkeligheten» - Audun Sjøstrand, BERGENS TIDENDE

«Det hele er troverdig, sterkt og gripende. Dette er en god roman, uansett sjanger.» ADRESSEAVISEN

«Midt oppi den gråsvarte krimmen dukker det opp en virkelig godbit fra Betlehem» STAVANGER AFTENBLAD

«Mordene i Betlehem er både en spennende og en trist leseropplevelse, og en deilig avveksling fra standardkrimmen.» AFTENPOSTEN