Logg inn på lydbokforlaget.no

Eller logg inn med Facebook

Ny kunde?

Ikke handlet her før? Opprett en profil her.

Per Olov Enquist

Per Olov Enquist er født i 1934 i Hjoggböle i Nord-Sverige. Fra 1955 til 1964 studerte han litteratur ved Universitetet i Uppsala. Han debuterte i 1961 med romanen "Kristallögat". I løpet av sitt forfatterskap har Enquist utviklet en egen dokumentarisk stil, der historiske dokumenter, intervjuer og brev inngår som en del av fortellingen. Denne stilen viser også et politisk engasjement som gjenspeiler seg i hans romaner. Per Olov Enquist er også en fremtredende dramatiker, og har skrevet flere filmmanuskripter.
 
Det er ikke få littærere priser som har blitt Enquist til del. Allerede i 1969 fikk han Nordisk Råds litteraturpris. Den viktige svenske August-prisen har han blitt tildelt to ganger; i 1999 for "Livlegens besøk" og for selvbiografien "Et annet liv" i 2008.

Lydbøker med Per Olov Enquist

Magnetisørens femte vinter
Per Olov Enquist
Lest av Finn Schau
En klassisk og besettende roman fra Enquist
Den tredje grottens hemmelighet
Per Olov Enquist
Lest av Magnus Nielsen
En varm feriefortelling om bestefar Enquist og barnebarna hans
Et annet liv
Per Olov Enquist
Lest av Trond Brænne
Per Olof Enquist har skrevet en åpenhjertig memoarbok som med humor, varme og nysgjerrighet beskriver en skjebne som tilhører en av vår tids store forfattere.
Livlegens besøk
Per Olov Enquist
Lest av Ola G. Furuseth
«Den 5. april 1768 ble Johann Friedrich Struensee ansatt som den danske kong Christian den syvendes livlege, og fire år senere ble han henrettet.»