Per Olov Enquist:

Et annet liv

Sjanger:
Romaner

Innleser(e):
Trond Brænne

Hør et utdrag fra lydboka:

Vennligst innstaller Flash om du ønsker å høre på lydkuttene.

Velg format

Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
LYDFIL
Pris: 149,-
Kjøp

Per Olof Enquist har skrevet en åpenhjertig memoarbok som med humor, varme og nysgjerrighet beskriver en skjebne som tilhører en av vår tids store forfattere.

«Han blir født den 23. september 1934 i Hjoggböle, et lite sted i Västerbotten. Han forlater dette stedet, blir forfatter, reiser langt av gårde. Alt går så bra, siden går det riktig dårlig. Den 6. februar 1990 begynner et nytt liv. Boken handler om dette.»
Per Olov Enquist

Slik Strindberg skrev om seg selv i tredje person, slik skriver Per Olov Enquist om seg selv som "han", den farløse lærerinnesønnen fra Hjoggböle. Han var på mange måter en ensom, tynn gutt. Men han ble svært tidlig medlem i avholdsorganisasjonen "Hoppets här" og på høyt nasjonalt nivå en lovende høydehopper. Gutten, som for det meste satt for seg selv og tegnet oppdiktede kart, undret seg senere over hvordan det kunne ha seg at det kom like mange forfattere fra Hjoggböle som det var spener på et kujur.

Barndommens verden strakk seg for ham ikke lenger enn til Bureå. Likevel skulle han komme til å reise og bo store deler av sitt liv utenlands – i Berlin, New York, Paris, København. Samtidig vokste en personlig krise fram. Som forfatter fikk han et stort, internasjonalt gjennombrudd. Men hvordan kunne det gå så dårlig, når det egentlig gikk så godt?

Terningkast 6.
Guri Hjeltnes, VG

Terningkast 6.
Kari Wærum, Fredriksstad Blad

Terningkast 6. «En stor leseropplevelse.»
Synnøve Nord, Oppland Arbeiderblad

«Eventyrlig fra Enquist: En mer åpenhjertig, brutal, morsom, trist, velskrevet og selvransakende selvbiografi skal du lete lenge etter.»
Stian Bromark, Dagbladet

«Sterk og gripande livsskildring frå Per Olov Enquist.»
Marta Norheim, NRK P2

«Et annet liv er en gripende og skarp fortelling som kaller på både latter og tårer, skrevet av en svensk mester …»
Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

«Bokåret 2009 kunne knapt ha fått noen bedre start.»
Pål Gerhard Olsen, Bergens Tidende

«Makeløst … Har Norden noen Nobelpris-kandidater, hører Per Olov Enquist blant disse.»
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad