Logg inn på lydbokforlaget.no

Eller logg inn med Facebook

Ny kunde?

Ikke handlet her før? Opprett en profil her.

Jostein Gaarder

Jostein Gaarder er født i Oslo i 1952. Han er utdannet cand. mag ved Universitetet i Oslo, med fagene norsk, idéhistorie og religionsvitenskap. Karakteristisk for Gaarders forfatterskap er hans nysgjerrighet og undring over tilværelsens mening og livets mange gåter. Med stor fortellerglede utfordrer han vante tanker og stimulerer til økt interesse for filosofi idet han stiller sentrale spørsmål om oss selv og vår plass i verden.

Før den skjønnlitterære debuten med «Diagnosen og andre noveller» i 1986 hadde Gaarder allerede skrevet en rekke lærebøker i religion og livssyn. Det store gjennombruddet kom i 1991 med boken «Sofies verden». Gaarder har mottatt flere priser, norske som internasjonale, for sine bøker, som alle er utkommet i en lang rekke land. Forfatteren ble i 2005 utnevnt til kommandør av St. Olavs Orden og til æresdoktor ved Universitetet i Dublin, Trinity College.

Foto av Jostein Gaarder: Morten Krogvold

Lydbøker med Jostein Gaarder

Dukkeføreren
Jostein Gaarder
Lest av Kyrre Haugen Bakke
«Dukkeføreren» er en fortelling med sjel. En sår, underholdende og inderlig roman om ensomhet. Og om språk.
Anna: en fabel om klodens klima og miljø
Jostein Gaarder
Lest av Line Verndal
«Anna» er en historie om hvordan det kan gå med kloden vi lever på hvis vi ikke tar til fornuft og erkjenner vårt ansvar som verdensborgere.
Slottet i Pyreneene
Jostein Gaarder
Lest av Kirsti Grundvig, Ivar Nergaard, Per Frisch
Slottet i Pyreneene er både en kjærlighetsroman og en idéroman. Er det bare fornuft og vitenskap som kan kaste lys over menneskets tilværelse, eller finnes også noen skjulte krefter som kan spille oss et puss i ny og ne?«Forfattaren gjev begge e-postskrivarane gode kort på handa, og ein interessert lesar vil bli tvinga til å tenkje gjennom dei store spørsmåla: Finst det ein plan for livet vårt, kva skjer når vi døyr, er mennesket meir enn støv?» - Martha Nordheim, NRK KULTUR
Froskeslottet
Jostein Gaarder
Lest av Jostein Gaarder
"Froskeslottet" er fortellingen om Kristoffer og hans eventyrlige opplevelser i landet på den andre siden av luften.
De gule dvergene
Jostein Gaarder
Lest av Helge Winther-Larsen
Arild vet det ennå ikke, men dette blir starten på den merkeligste dagen han har opplevd.
Sofies verden
Jostein Gaarder
Lest av Nils Ole Oftebro
En spennende og underholdende roman om filosofiens historie sett gjennom barneøyne
Julemysteriet
Jostein Gaarder
Lest av Nils Johnson, Wenche Strømdahl, Gørli Mathisen, Pia Tellefsen
«Det var midt i skumringstimen. Julegatene var tent, tjukke snøfiller danset mellom lyktene...»
Hallo? Er det noen her?
Jostein Gaarder
Lest av Harald Heide-Steen jr.
Joakim var bare syv år da det skjedde. Lillebror kom, akkurat som mumboen Mika fra planeten Eljo, til jordkloden for aller første gang. Da er det mye man må få forklart. Hva er opp og hva er ned? Kan dyrene tenke? Hvor kommer verden fra?
Appelsinpiken
Jostein Gaarder
Lest av Lasse Lindtner, Aksel Hennie
En vakker ungdomsroman fra Jostein Gaarder
Kabalmysteriet
Jostein Gaarder
Lest av Trond Peter Stamsø Munch
Tildelt Kulturdepartementets pris og Norsk litteraturkritikerlags pris for beste barne- og ungdomsbok 1990.
I et speil, i en gåte
Jostein Gaarder
Lest av Lise Fjeldstad
«I et speil, i en gåte» er en varm, vakker og åpen fortelling om å leve og dø.
Sirkusdirektørens datter
Jostein Gaarder
Lest av Dennis Storhøi
Sirkusdirektørens datter er bare en av fortellingene i fortellingen. Som barn foretrekker Petter sitt eget selskap og sine egne oppdiktede historier. Som voksen starter han Forfatterhjelpen, som kan bli en dødsfelle.Historien om en egenmektig sjakkspiller.Historien om en fatal erotisk forbindelse.Historien om Edderkoppen som siter fast i sitt eget nett.Historien om alle som ville skrive, men som ikke hadde noe å fortelle.Historien om nøkkelen til urban ære og en postmoderne identitet.Historien om en slekt som produserer mer kultur enn den orker å fordøye.Historien om sirkusdirektørens datter.
Lest av Terje Strø ...
Pris fra: 149,-
Maya
Jostein Gaarder
Lest av Terje Strømdahl, Ole-Jørgen Nilsen
"Kanskje reiser jeg ned igjen til datolinje-øya før selve millenniumskiftet. Jeg vurderer å mure brevet til Vera inn i en tidskapsel som skal ligge forseglet i tusen år ... Tusen år er ingen alder å snakke om, og iallfall ikke målt mot de enorme tidsavsnitt som manifestet trekker opp. Tusen år er likevel nok til at de fleste spor etter oss som lever nå vil være slettet, og historien om Ana María Maya vil i beste fall fremstå som et sagn fra en fjern fortid."Maya er en kjærlighetshistorie som spenner opp et svimlende stort lerret. Hvordan kan to elskende forsones med en tapt evighet? Ved inngangen til et nytt årtusen trekker Jostein Gaarder opp perspektiver som strekker seg helt tilbake til universets fødsel.
Vita Brevis
Jostein Gaarder
Lest av Jostein Gaarder, Rut Tellefsen
I et antikvariat i Buenos Aires kom forfatteren over et manuskript som viste seg å inneholde et brev til kirkefaderen Augustin, skrevet ca 400 e. Kr. av Floria Aemilia. Floria var Augustins store kjærlighet, og bodde sammen med ham i over 12 år. Vita Brevis beskriver det lidenskapelige og konfliktfylte forholdet mellom Floria og Augustin, og er samtidig Florias kritiske kommentarer til Augustins Bekjennelser. Vita Brevis kaster lys over senantikkens filosofi og litteratur.