Logg inn på lydbokforlaget.no

Eller logg inn med Facebook

Ny kunde?

Ikke handlet her før? Opprett en profil her.

Hallvard Lydvo

Lydbøker med Hallvard Lydvo

Lest av Rut Tellefsen
Pris fra: 99,-
Haugtussa
Arne Garborg
Lest av Rut Tellefsen, Hallvard Lydvo, Pia Tellefsen
Slaget på Stiklestad
Snorre Sturluson
Lest av Hallvard Lydvo
Slaget ved Stiklestad den 29. juli 1030 er et av de mest berømte slag i Norgeshistorien.I dette slaget ved Stiklestad i Verdal kommune, mistet kong Olav Haraldsson livet. Han ble to år senere helgenerklært, og slaget representerer idag innføringen av kristendommen til Norge.På morgenen, før slaget begynte, sov Olav en stund. Han skal ha fortalt etterpå at han hadde drømt at han klatret opp en stige inn i himmelen. Dette ble en viktig del av Olavslegenden, da det ble sett som et tegn på at Olav hadde fått vite at han skulle lide martyrdøden.Bondehæren viste seg å være den sterkeste, og Olav ble omringet av sine fiender. Snorre forteller at han ble drept av tre sår: Torstein Knarresmed hugde ham i låret med øks, Tore Hund stakk et spyd i magen hans og Kalv Arnesson hugde ham i halsen med sverd. Legenden forteller at han fikk hugget i låret først, og da kastet fra seg sverdet. Banesåret var antagelig hugget i halsen, og han døde kort tid senere.
Lest av Hallvard Lydvo
Pris fra: 129,-
Soga om Gunnlaug Ormstunge
Lest av Hallvard Lydvo
Gunnlaug er skald og vitjar kongar og stormenn rundt i Europa. Heime på Island sit Helga den fagre og ventar på han. Da Gunnlaug ikkje kjem heim til avtala tid, vert ho gifta bort til Ravn. Gunnlaug byr Ravn holmgang, og det vert ei hard strid mellom dei. Soga om Gunnlaug Ormstunge tar oss med frå draumtyding, gjennom ei spennande handling og fram til ein gripande slutt.
Snorre III
Snorre Sturluson
Lest av Hallvard Lydvo
Tredje bindet inneheld Soga om Magnus den gode, Soga om Harald Hardråde, Soga om Olav Kyrre, Soga om Magnus Berrføtt, Soga om Magnussønene, Soga om Magnus Blinde og Harald Gille, Soga om Haraldssønene, Soga om Håkon Herdebrei, og Soga om Magnus Erlingsson.
Fante-Nils/Vossa-stubba
Per Sivle
Lest av Hallvard Lydvo
Fortellingen Fante-Nils og fem Vossa-stubba:Han Kolbein Hausa, Kvepsabølet, Nåli, Vossingjen og mor hans og Slumpelukko. Dessuten "Ord om Per Sivle" av Bjarte Birkeland og "Per Sivles gravferd" av Anders Hovden.
Snorre II
Snorre Sturluson
Lest av Hallvard Lydvo
Andre bindet inneheld Soga om Olav den Heilage.
Snorre I
Snorre Sturluson
Lest av Hallvard Lydvo
Første bindet inneheld Snorre Sturlusons fortale, Ynglinge-soga, Soga om Halvdan Svarte, Soga om Harald Hårfagre, Soga om Håkon den gode, Soga om Eirikssønene, Soga om Håkon Jarl, Soga om Olav Tryggvason.