Knut Hamsun:

En vandrer spiller med sordin

Sjanger:
Hørespill

NRK Radioteatret

Hør et utdrag fra lydboka:

Vennligst innstaller Flash om du ønsker å høre på lydkuttene.

Velg format

Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
CD
Pris: 199,-
Kjøp

Den andre av Hamsuns vandrerromaner, dramatisert for Radioteatret

«Det begynner å fryse på mens jeg vandrer hjemover igjen til min tømmerkoie, frosten kraver snart alle moer og myrer og gjør det lett å gå. Jeg driver sakte og likegyldig frem med hendene i lommen. Det haster ikke med meg, det er det samme hvor jeg er.»

Knut Hamsun driver rundt ved Atnbrua i Sollia og skriver den andre av det som er kalt vandrerromanene: En vandrer spiller med sordin (1909). Han er blitt 50 år, har nådd det han kaller ”avblomstringsalderen”, er inne i en ekteskapskrise og gir hovedpersonen navnet Knud Pedersen, det han selv het en gang.

Knud er ikke lenger midtpunktet. Han er blitt medfølende tilskuer til andres rundreiser i den erotiske karusellen. Det skal en viss grad av enfoldighet, ringhet i evnen, kaller Hamsun det, til å gå og være varig tilfreds med livet og attpåtil vente seg noe nytt og godt.

Alt ender i et hamsunsk vemod: "..så sitter jeg igjen og hører suset i skogen. --- Jeg blir svak av å sitte og lytte. Erindringer veller opp i meg fra mitt liv, tusen gleder, musikk og øyne og blomster". Per Bronken dramatiserte og regisserte romanen for Radioteatret, ”med fin sans for Hamsuns forfatterskap”, skrev en anmelder.

Medvirkende: Nils Ole Oftebro, Erik Hivju, Marianne Krogh mfl.