Tore Renberg:

Du er så lys

Sjanger:
Romaner

Innleser(e):
Tore Renberg

Hør et utdrag fra lydboka:

Vennligst innstaller Flash om du ønsker å høre på lydkuttene.

Velg format

Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
CD
Pris: 199,-
Kjøp
LYDFIL
Pris: 149,-
Kjøp

Nominert til Bokhandlerprisen 2016! Kva kan vi eigentleg vite om livet til dei andre?

Det er eit nytt år i den lille bygda. I gata til Jørgen og Vibeke kjem det glede og endring når ein familie på tre flyttar inn i nabohuset. Faren Steinar er noko for seg sjølv, det står liksom ein eigen vind om han. Dei to familiane blir gode vener, men når fedrane reiser på fotballtur til London saman, får Jørgen sjå noko som gjer han uroleg. Det viser seg at Vibeke kjenner på den same uroa. Kven er Steinar? Kva held han på med? Kva er det som gøymer seg i krafta hans?

«Du er så lys» er Tore Renbergs trettande roman. Det er ei nervepirrande og gripande bok om det vi ikkje får auge på. Sjølv om det utspeler seg like framfor oss. Det er forfattar Tore Renberg sjølv som les lydboka.

Nominert til Bokhandlerprisen 2016.
På langlisten til P2-lytternes romanpris.

Terningkast 6: «Eg har nettopp hatt ei svært sterk og god leseoppleving. Tore Renberg sin nyaste roman gjorde verkeleg noko med meg og rørte ved heile kjensleregisteret mitt. Renberg les lydbøkene sine sjølv, på ein storarta måte og på si eiga dialekt»
Omtale frå BokBloggBerit. Les heile omtalen her!

«'Du er så lys' er en strålende roman ... en tilforlatelig enkel, men listig konstruert bok»
Frode Johansen Riopelle, Morgenbladet

«et lite, lysende mesterverk.Det er uanstrengt, muntlig, morsomt, det er til tider vakkert.»
Brynjulf Jung Tjønn, Dagbladet 

«En lysende helvetesreise. «Du er så lys» av Tore Renberg er ikke bare gyselig spennende, den inneholder også noen innsikter om dette landet vi bor i, som det er meningsfylt å få del i»
Knut Hoem, NRK P2

«Tankevekkende, høyaktuell roman med alvorstung eksistensiell dybde. Velkomponert beretning om mistenksomhet, indre mørke og en varslet katastrofe.»
Stavanger Aftenblad

«Grøss! Og hulk ... Lesaren får lure sjølv, og bli med på ei detektivliknande jakt etter spor, gjennom minne, hus og hytte. Skummelt, er det. Ekte thriller ... Du er så lys er utan tvil ein vellukka bok. Ein thriller med hjarte ... Renberg har skrive ei spanande bok»
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«Glitrende mystisk og spennende ... Du er så lys er en bok du ikke legger fra deg med det første ... han lar leseren stille seg selv spørsmål hele tiden. Dette grepet gjør historien enormt spennende ... Jeg kan ikke gjøre annet enn å applaudere»
Siren Gunnarshaug, Studvest

«en spenningsfylt bok om hvordan det ¬skinnende skinnet kan bedra ... Renberg, som denne gangen har skrevet på nynorsk, holder en lett, hverdagslig tone, uten å ta brodden av alvoret ... Den allsidige forfatteren fra Roga¬land evner å ta tak i det virkelig vonde, og trekke det fram i lyset. Han lar de mest smertefulle sidene ved livet utfolde seg på et gjenkjennbart sted ... Når boka har sunket inn, virker stemmen som sukket gjennom sidene, viktig å bli utsatt for. Den som sier 'Hvorfor så jeg ikke?»
Live Lundh, Vårt land

«Fint om en vanlig mann som opplever noe uvanlig når Steinar og Liv Merete flytter inn ved siden av. En skruball av en fortelling. Gjenkjennelse, uro og høy oi-faktor»
Knut Nærum, Forlagsliv

«Forferdelig spennende og dypt gripende .... Det er ulidelig spennende å følge foreldrenes tanker ... Renberg er en mester i å karakterisere mennesker ... Mot slutten av boka tar handlingen en helt uventet retning, og det blir en stor tragedie, men ikke slik en hadde tenkt seg. I stedet åpner forfatteren for dyp innsikt i menneskesinnets aller vanskeligste irrganger»
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen