Logg inn på lydbokforlaget.no

Eller logg inn med Facebook

Ny kunde?

Ikke handlet her før? Opprett en profil her.

Sigrid Undset

Lydbøker med Sigrid Undset

Fattige skjebner
Sigrid Undset
Lest av Trine Lossius Borg
Boken er et møte med fattigdom og urett. Personene lever på skyggesiden, men fortellingene preges likevel av humor og livsglede.
Fortellingen om Viga-Ljot og Vigdis
Sigrid Undset
Lest av John Yngvar Fearnley
Dette er Sigrid Undsets første middelalderroman – boken om islendingen Viga-Ljot og den norske storbondedatter Vigdis. Førsteutgaven kom i 1909 som Sigrid Undsets tredje bok.
Olav Audunssøn i Hestviken. Del 2
Sigrid Undset
Lest av Jan Hårstad
"Ingunn Steinfinnsdatter" er den andre av i alt tre lydbøker om Sigrid Undsets Olav Audunssøn i Hestviken.
Olav Audunssøn i Hestviken. Del 1
Sigrid Undset
Lest av Jan Hårstad
"Olav Audunssøn gifter seg" er den første av i alt tre lydbøker om Sigrid Undsets Olav Audunssøn i Hestviken.
Olav Audunssøn i Hestviken. Del 3
Sigrid Undset
Lest av Jan Hårstad
"Olav Audunssøns lykke" er den tredje og siste av tre lydbøker om Sigrid Undsets Olav Audunssøn i Hestviken.
Sigurd og hans tapre venner
Sigrid Undset
Lest av Gørli Mathisen
Elleveåringen Sigurd Jonsson og hans venner Ivar og Helge Arnesson vokser opp på storgården Draumtorp i Telemark omkring år 1255. De har dager med større frihet til å leke enn de burde etter sin stand, men en høstdag på seteren opplever de dramatiske og rystende ting. Det får familiens venn, presten Sira Erik, til å gripe inn. Han tar guttene med seg til klosteret på Hovedøya, hvor de får hilse på Håkon Håkonssøns sønner, Håkon og Magnus Lagabøter. Dette møtet betyr et vendepunkt i guttenes liv. I 1943, da Sigrid Undset levde i landflyktighet i USA, skrev hun denne boka på engelsk. Først i 1955 ble den utgitt på norsk.
Lykkelige dager
Sigrid Undset
Lest av Juni Dahr
Under sin landflyktighet i USA under 2.verdenskrig arbeidet Sigrid Undset utrettelig for blant annet norsk kultur. Hun fikk utgitt en rekke publikasjoner, og en av de viktigste var minneboken "Happy days in Norway" som kom på norsk i 1947 med tittelen "Lykkelige dager". Her vender hun blikket mot tiden på Bjerkebæk i 1920-årene, da hennes barn fremdeles var små. Den kjærlighet til hjemmet som spiller så stor rolle i hennes diktning, kommer klart til uttrykk i denne boken.
Lest av Rut Tellefsen
Pris fra: 149,-
Husfrue
Sigrid Undset
Lest av Rut Tellefsen
Husfrue (1921) er andre bok i serien om Kristin Lavransdatter. Kristin er blitt mor og husfrue, men livet med Erlend blir ikke slik som hun hadde ventet. Vel er han flott og freidig, men også lettsindig og ansvarsløs. Vi følger henne gjennom det vanskelige samlivet og på den tunge botsgangen til Nidaros.
Lest av Rut Tellefsen
Pris fra: 149,-
Korset
Sigrid Undset
Lest av Rut Tellefsen
Korset (1922) er tredje og siste bok i serien om Kristin Lavransdatter. Gammel og utslitt blir Kristin tatt opp som leksøster i et kloster. Endelig finner hun fred, og kan legge bak seg den livslange striden mellom seg selv og sin Gud.
Fru Marta Oulie
Sigrid Undset
Lest av Janne Kokkin
Sigrid Undsets debutroman. Handlingen er lagt til Kristiania og Nordmarka - i omgivelser forfatteren ofte benyttet i sine samtidsromaner. Marta Benneche er en moderne ung kvinne, preseterist til artium og i full post som lærerinne. I Otto Oulie og hans vakre, sterke skikkelse mener hun å finne kjærligheten.Romanen er skrevet som en dagbok, og gjennom tilbakeblikk lar Marta Oulie årene passere revy - med utgangspunkt i den fatale bekjennelsen: "Jeg har vært min mann utro."
Lest av Rut Tellefsen
Pris fra: 149,-
Kransen
Sigrid Undset
Lest av Rut Tellefsen
Kristin Lavransdatter er høydepunktet i Sigrid Undsets forfatterskap, og det var denne middelaldertrilogien som ga henne Nobelprisen i litteratur. KRANSEN (1920) skildrer Kristins oppvekst og ungdom og hennes nære forhold til faren, storbonden Lavrans. Som barn ble hun trolovet med sønnen på nabogården, men hun trasser seg til ekteskap med adelsmannen Erlend. Da bærer hun allerede hans barn. En slik oppførsel setter henne i konflikt med både familie, slekt og kirke.
Lest av Janne Kokkin
Pris fra: 149,-
Jenny
Sigrid Undset
Lest av Janne Kokkin
"Jenny" er en av Sigrid Undsets viktigste bøker, og en bauta i norsk litteraturhistorie.