Ian McEwan:

Nøtteskall

Sjanger:
Romaner

Innleser(e):
Niklas Gundersen

Hør et utdrag fra lydboka:

Vennligst innstaller Flash om du ønsker å høre på lydkuttene.

Velg format

Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
CD
Pris: 379,-
Kjøp
LYDFIL
Pris: 289,-
Kjøp

«Nøtteskall» er en klassisk beretning om mord og bedrag - med en svært original tvist - fra en av fortellerkunstens største mestere.

Trudy bedrar sin ektemann, John. Men ikke med hvem som helst. For mens John forsøker å vinne sin kone tilbake med poesi og kjærlighet, tilbringer hun dagene i ektesengen med hans bror, Claude. Sammen legger Trudy og Claude en utspekulert plan for å bli kvitt John en gang for alle. Lite vet de at planene blir bevitnet av en tredjepart - det snart ni måneder gamle fosteret i Trudys mage. Alt er lagt til rette for et kammerspill av det sjeldne.

Terningkast seks:«Et hjelpeløst foster er hovedpersonen i Ian McEwans nye roman. Den er blant hans aller beste.»
Cathrine Krøger, Dagbladet

Terningkast seks: «Fengslende om fosteret som skildrer svik, sex og drømmen om det perfekte mord.»
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

Terningkast fem: «Sakte, men sikkert bygger McEwan opp et stadig mer intenst plot... Det blir vanskeligere og vanskeligere å legge boken fra seg. En aldri så liten bragd.»
Per-Magne Midjo, Trønder-Avisa

Terningkast fem:«Det er nådeløst og elegant gjort. Språklig eminent, og solide doser av McEwans svarte humor, eleverte tankerekker og politiske observasjoner. Det er så flinkt og lekent at noen vil nok oppfatte Nøtteskall som  nettopp bare en flink lek. Men bak lekenheten ligger et mørkt og blodig alvor.»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«At nettopp Hamlet omskrives i McEwans litterære perle, er både en kommentar til våre dagers narsissistiske samfunn og en måte å vise hvor evig aktuell Shakespeare er. Men mest av alt er romanen en hyllest til litteraturen − vi greier oss ikke uten.»
Astrid Fosvold, Vårt Land

«Ian McEwan overgår forventningene i sin beretning om svik, løgn og bedrag.»
Turid Larsen, Dagsavisen

«Lekent og morbid ... Selv i en thrilleraktig parafrasering av William Shakespeares Hamlet, får Ian McEwan sagt sitt om klimautfordringer, asylpolitikk, fremmedfrykt og kulturelt forfall. Nøtteskall er et kammerspill i forfatterens ånd: Det er elegant og ender med forferdelse.»
Anne Cathrine Straume, NRK

«Denne boka er rett og slett et must å få med seg! Lydbokutgaven med Niklas Gundersen som oppleser er fantastisk!»
Rose-Marie Christiansen, Bokblogger