Umberto Eco:

Gravlunden i Praha

Sjanger:
Romaner

Innleser(e):
Kai Remlov, Ola Otnes

Hør et utdrag fra lydboka:

Vennligst innstaller Flash om du ønsker å høre på lydkuttene.

Velg format

Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
LYDFIL
Pris: 149,-
Kjøp

En humoristisk røverroman og dypt alvorlig skildring av de mørke sidene ved europeisk historie.

Paris 1897: Dokumentfalskner og dobbeltagent Simone Simonini er en velhavende mann som etter et langt liv i maktens tjeneste frekventerer Paris’ beste restauranter. Men noe plager ham, og etter å ha møtt «den avskyelige østerrikske legen og jøden Froïde», setter han seg ned for å skrive sitt liv. Og hvilket liv! Vi presenteres for en abbed som blir drept to ganger, jesuitter som konspirerer mot frimurere, blodbadene under Pariskommunen, en kvinnelig satanist som lider av hysteri, djevelske brorskap og Sions vises protokoller. Simonini er også en glødende antisemitt og han går ikke av veien for å forfalske dokumenter som kan legitimere og intensivere jødehatet og jødeforfølgelsen. Sjelden har vel litteraturen frembrakt en mer frastøtende hovedperson.

I denne sjokkerende, men likevel humoristiske og elegante røverromanen går Umberto Eco tilbake til attenhundretallets Europa for å undersøke mekanismene som førte til de to verdenskrigene. Samtidig evner forfatteren også å holde opp et speil for oss europeere av i dag.

Terningkast 5: "Jeg leser boken som et oppgjør med Europa - både på 1800-tallet og i dag - og den menneskefiendtlighet som avfødte to verdenskriger og nazistenes jødeforfølgelse. Og rasisme. Men boken er også en hyllest til romanen som kunstform, ja, til forfatterens lek med ord. Ecos roman er i seg selv en elegant lek med skjønnlitterære fortellerteknikker."
Tom Egeland, VG

"Et overflødighetshorn fra Italias intellektuelle opplysningsvulkan."
Jon Rognlien, Dagbladet