Stein (Sven Elvestad) Riverton:

Jernvognen

Sjanger:
Hørespill

NRK Radioteatret

Hør et utdrag fra lydboka:

Vennligst innstaller Flash om du ønsker å høre på lydkuttene.

Velg format

Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
CD
Pris: 169,-
Kjøp
LYDFIL
Pris: 129,-
Kjøp

Hør det elegante hørespillet basert på en av Norges aller beste kriminalromaner - gjennom tidene!

Et sagn knytter seg til Gjærnes-gården: En tidligere eier kjørte seg i hjel i en selvkonstruert jernvogn. Siden har vognen rullet spøkelsesaktig og usynlig langs veien i mørket og varslet ond, brå død. Nå høres den igjen.

«Jernvognen» har en ambisiøs og elegant intrige. Den er et fortellerteknisk mesterverk fordi det er en fullkommen balanse mellom elementene i den. Forfatteren makter å føre leseren fullstendig på villspor ved å la ting skje som heller ikke drapsmannen forstår og som skremmer og forvirrer ham.

Kriminalromanen «Jernvognen» ble utgitt første gang i 1909. Den er skrevet av Sven Elvestad under pseudonymet Stein Riverton. «Jernvognen» er oversatt til sytten språk og er fortsatt en av de største internasjonale suksessene Norge har hatt innen sjangeren. Dette hørespillet, laget av NRK Radioteatret, kom ut første gang i 1981.

«En av tidenes ypperste kriminalgrøssere. Med en snedig oppbygd historie, mesterlige naturskildringer og helst spesielle rammer rundt handlingen, skapes en psykologisk stemning som lar uhyggen snike seg inn under huden på leseren.»  
Jørn Lier Horst

«En perfekt balanse mellom elementene, så vel som språklig mesterskap gjør dette til en av ikke bare Norges, men verdens beste kriminalromaner.»
Nils Nordberg

I rollene: Erik Hivju, Ole Jørgen Nilsen, Sverre Anker Ousdal, Johannes Eckhoff, Karl Bomann-Larsen, Roy Bjørnstad m.fl.