Logg inn på lydbokforlaget.no

Eller logg inn med Facebook

Ny kunde?

Ikke handlet her før? Opprett en profil her.

Lars Saabye Christensen

Født i 1953 i Oslo. Debuterte i 1976 med diktsamlingen "Historien om Gly". Hans første roman "Amatøren" kom i 1977. Lars Saabye Christensen skriver innen flere genre, har også skrevet manus for film og teater. Mottok Nordisk Råds litteraturpris for romanen "Halvbroren" i 2002. Utnevnt til Kommandør av Den kongelige Norske St Olavs Orden for fortjeneste av norsk litteratur i 2006.

Lydbøker med Lars Saabye Christensen

Chet spiller ikke her
Lars Saabye Christensen
NRK Radioteatret
Thorbjørn Harr begeistret både anmeldere og publikum med «Chet spiller ikke her». Nå har Harr gått i studio sammen med noen av Norges beste jazzmusikere. Resultatet er dette prisvinnende hørespillet fra NRK Radioteateret.
Men Buicken står her fremdeles
Lars Eivind Bones, Lars Saabye Christensen, Tom Stalsberg
Lest av Lars Saabye Christensen, Tom Stalsberg
Jeg står i de sammen klærne under ei gatelykt, det er onsdag kveld. I hjertet av en sang jeg en gang husket. Nylonstrengene henger på den samme tørkesnoren. Knokene er hvite rundt skipssekken. I teateret der gjenferdene bor satt jeg innerst på sjuende rad Nettingen foran vinduet holder den rustne katta ute. Jeg ble visstnok bare en blomst i knapphullet. Hun glemte å vanne meg. Men jeg kjøpte mange gaver til sangene våre. Saabye Christensen, Stalsberg og Bones reiser til USA på reportasje for Dagbladet Magasinet og kommer hjem med kofferten full av ord, setninger og stemninger. En vinterdag tar forfatterne med seg tekstene i studio, og sammen med musikerne Reiersrud og Carstensen improviserer de fram en helt unik lydbok – preget av overskudd og nærvær. God reise!
Til pengene tar slutt, Al
Lars Saabye Christensen
NRK Radioteatret
Hørespillet ”Til pengene tar slutt, Al” er en lek med en genre og utspiller seg langt vest for Oslo vest.Handlingen er lagt til et støvet småsamfunn ved kanten av en ørken i USA. Her er noe av tonen fra filmen ”Paris, Texas”.Til den søvnige, lille byen kommer en fremmed, Al. Han går på live-show og faller fullstendig for kvinnen som opptrer, Beth. Al vil redde Beth fra det kommersielle sex-livet og fra stoffet hun er avhengig av. De to gifter seg, men selvsagt er konflikter uunngåelig.
Hjælpemannen
Lars Saabye Christensen
NRK Radioteatret
Et digert konsertflygel på tvers i kjellertrappa. Rå naboer som spiller tennis utenfor selv midt på vinteren. Et alt for innholdsrikt barskap.En merkelig dame i Halden vil ha gullfisken sin transport til Roma. En katastrofal konsert i Aulaen. Sårbar, ung kjærlighet i studentbyen på Sogn.Lars Saabye Christensen utfolder seg i dette hørespillet. Presist og frodig. Og det ligger alltid noe under."Hjælpemannen" bygger på en novelle fra samlingen Oscar Wildes heis, som kom høsten 2004.- ”en fin teateropplevelse for radio, underfundig og åpen”:Per Haddal i Aftenposten
Lyset på yttersida
Lars Saabye Christensen
NRK Radioteatret
Lars Saabye Christensen har skrevet dette hørespillet basert på hans egen novelle ”Lyset på yttersida.”Unn og Jan bor sammen. Unn pakker. Hun skal flytte fra han. Hun lar Lennon platene stå igjen. Krana på kjøkkenet drypper. Unn knuser et glass. Rappa på ”Saras Telt” i -77. Hun har fått noen grå hår. Jan vil kjøre en tur. Det snør. Unn kjører. Jan sitter på. Han vil vise henne lyset på yttersida.En ypperlig novelle om et kriserammet ektepar som kjører seg fast i et snøvær på yttersida av den øya der de bor.Her viser Lars Saabye Christensen, som han har gjort så mange ganger før, sin enestående evne til å fortette i en enkelt betydningsladet scene hele spekteret av følelser som er på spill mellom to mennesker som står hverandre nær - og det med en litterær kraft som etter mitt syn er fullt på høyde med Johan Borgens, skrev Øystein Rottem i Dagbladet, da Lars Saabye Christensens tredje novellesamling "Noen som elsker hverandre" kom ut i 1999.
Jokeren
Lars Saabye Christensen
NRK Radioteatret
"... en fulltreffer ... Saabye Christensens språk er frodig, oppfinnsomt og morsomt, intrigen uvanlig og fantasifull ... Nils Nordberg har som vanlig en sikker, profesjonell regi ... Blandingen av ung, norsk dramatikk og ytterst profesjonelt radioteater er mer enn gledelig!"- Egil Rafto i Bergens Tidende om originalsendingen i 1987Hans Georg Windelband bor på et krypinn i Thereses gate. En morgen leser han sin egen dødsannonse i Aftenposten. Hvem er det som har dødd i hans sted? Og hvorfor?Letingen etter svaret fører ham til Oslos mørke underverden så vel som beste vestkant. Og kanskje til ham selv.