Tore Renberg:

Skada gods

Sjanger:
Romaner

Innleser(e):
Tore Renberg

Hør et utdrag fra lydboka:

Vennligst innstaller Flash om du ønsker å høre på lydkuttene.

Velg format

Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
CD
Før: 399,-
Nå: 349,-
Kjøp
LYDFIL
Før: 299,-
Nå: 262,-
Kjøp

«Skada gods» er tredje bok i Tore Renbergs Teksas-serie.

Det er desember 2012, og alle julehandelrekorder er i ferd med å slås til pinneved. Pengene yngler i oljeland, og i skyggen av oppgangstidene gjør Hillevågsgjengen så godt de kan. I det snødekte huset skal den førti år gamle gjenglederen Jan Inge feire bryllup med amerikanerinnen Beverly. Chessi er gravid med tvillinger, og Rudi står foran de farligste ukene i sitt liv. I kjelleren koker det i blodet til de unge gangsteremnene Ben, Rudi og Dejan. Hvordan skal Jan Inge & co. komme seg ut av det lovløse livet de lever? Hvor mange liv skal de ha på samvittigheten før nok er nok? For mange.

Etter «Vi ses i morgen» (2013) og «Angrep fra alle kanter» (2014) er Stavanger-forfatteren tilbake med mer barokk galskap og kriminell humanisme fra Norges sørstater.

Terningkast 6: «Fartsfylt og handlingsmettet, spennende og underholdende gjensyn med Hillevågsgjengen … Morsomt, spennende og underholdende er det stort sett hele tiden, men alt er ikke bare hurra meg her og gladvold. Innimellom finnes passasjer av fundamental innsikt, små lommer av samfunnskritisk refleksjon og stille rom til eksistensiell ettertanke … Renberg er en raus og energisk forfatter som med overskudd, empati, variasjon og umerkelig bruk av alle triks i boken inviterer ‘på fest hos litteraturen’. Italo Calvino ble i sin tid kalt litteraturens siste trollmann. Men med tanke på spennvidden i Renbergs forfatterskap og øvrige virksomhet, fremstår også han som noe av en Merlin.»
Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

Terningkast 5: «Tore Renberg lykkes så til de grader med å krype inn i hodet på en småkriminell, at man iblant lurer på hvordan han skal komme seg ut igjen … tredje bind i serien om Hillevåggjengen i Stavanger er noe av det beste han har skrevet …  Denne tilstelningen ligner ingenting du verken har lest om, eller deltatt i, og du vil ikke gå glipp av den. Fremfor alt: Den ender så langt unna det er mulig å forestille seg, at den blir en sann, ja, lesefest … en svir av en forbryterjakt i gang, for Renbergs fantasi og innlevelsesevne tar ham til jaktmarker få krimforfattere har streifet gjennom før ham.»
Fartein Horgar, Adressa

Terningkast 5:«Renberg skriver nådeløst vakkert om de som står på siden av samfunnet og forsøker å finne sin vei i det som må være et av de råeste krimuniversene i norsk litteratur. Gjennom levende og troverdige dialogutvekslinger, bygger han opp karakterer med sjel, her har andre forfattere mye å lære. Handlingen har driv, elleville og overraskende vendepunkter og et språk som er både energisk og vart. Midt i alle de brutale skildringene, maler Renberg frem vakre, lyriske bilder. Her er også kårni og mørk humor … En svært underholdende og på samme tid ettertenksom roman skrevet av en forteller med en spinnvill fantasi.»
Elin Brend Bjørhei, VG

«Fremdeles full fart og hekkan så løye i Tore Renbergs tredje bok fra Stavangers skyggeside. Men bak humor, vold og barokke forviklinger pipler alvoret fram …  I Skada gods blir venn til fiende, jeger til jaget, helt til skurk, elskende til hatende, politi til røver, skiløper til drapsmaskin, og slik holder de på. Alt i et forrykende heise tempo, i en handling som strekker seg over kun ti actionmettede førjulsdager …  Her er få, om noen, dødpunkter»
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

Hør de andre lydbøkene i Teksas-serien:
- Vi ses i morgen
- Angrep fra alle kanter
- Skada gods