Logg inn på lydbokforlaget.no

Eller logg inn med Facebook

Ny kunde?

Ikke handlet her før? Opprett en profil her.

Klaus Hagerup

Klaus Hagerup, født i 1946, er forfatter, dramatiker, regissør, oversetter og utdannet skuespiller. Han har arbeidet ved Den Nationale Scene og ved Nationaltheateret, og han var med på opprettelsen av Hålogaland Teater, der han var fra 1971 til 1977. Etter hvert gikk han helt over til å virke som dramatiker og dramaturg. Han debuterte som forfatter med diktsamlingen «Slik tenker jeg på dere» i 1969. Siden er det blitt en lang rekke bøker. Han har mottatt flere litterære priser, og bøkene hans er også populære i utlandet.

Lydbøker med Klaus Hagerup

Drager skal fly
Klaus Hagerup
Lest av Klaus Hagerup
Drømmer og virkelighet - hvor går skillelinjene? «Drager skal fly» handler om barn som ikke bare er barn og voksne som ikke bare er voksne.
Markus er konge
Klaus Hagerup
Lest av Klaus Hagerup
Fortellingene om 13 år gamle Markus har vært en stor suksess, også internasjonalt. "Markus er konge" er den sjette boka om Markus.
Det gyldne tårnet
Klaus Hagerup
Lest av Klaus Hagerup
Marianne har verdens beste storebror. Men en dag skjer det noe som gjør at hun mister ham. Selv om han ikke dør. Vil hun noensinne få Henrik tilbake?
Den statiske mannen
Klaus Hagerup
Lest av Klaus Hagerup
På mange måter er Victor Abel en usynlig mann. Han vekker ikke oppsikt på gaten, han lever et stille liv som konsulent i teknisk etat i Fredrikstad kommune. En lørdag formiddag blir Victor Abel oppmerksom på en statisk mann i gågaten – en slik fyr som stiller seg opp på folksomme steder og står – helt urørlig, i time etter time. «Han sto ubevegelig midt i gågata med et usedvanlig stirrende blikk som fikk Abel til å føle seg gjennomlyst. Hva var det den statiske mannen har oppdaget? Hvorfor stirret han så intenst på ham? Victor Abel var ikke en mann som er vant til å bli betraktet. Tvert imot.» Møtet med den statiske mannen forandrer Victor Abels liv. Han tar sitt livs viktigste avgjørelse; han vil bli statisk han også. I en alder av nesten 60 år – skal han endelig bli synlig!
Regnmakerne
Klaus Hagerup
Lest av Klaus Hagerup
Denne lydboken utgis i samarbeid med energiselskapet Enova. Enova jobber for en miljøvennlig omlegging av energibruk og energiproduksjon i Norge. Regnmakerne er en del av dette arbeidet, spesielt rettet mot barn og unge.
Lest av Nils Nordberg
Pris fra: 149,-
Siste akt
Nils Nordberg, Klaus Hagerup
Lest av Nils Nordberg
Nils Nordberg (f. 1942) er regissør i Radioteatret, og har i tillegg utgitt flere krimantologier. Klaus Hagerup (f. 1946) har utgitt en lang rekke barne- og voksenbøker. Siste akt er Hagerups første krim, Nordbergs første skjønnlitterære bok, og deres aller første roman sammen.
I går var i dag i morgen
Klaus Hagerup
Lest av Klaus Hagerup
Henrik Gram Fredriksen, 13 år, er en gutt med godt utviklet fantasi og med en stor drøm - å kunne løpe fortere enn alle andre. Ellers er han ikke spesielt fornøyd med seg selv og tilværelsen. Han har nettopp flyttet til et nytt sted, og det første møtet med barna i nabolaget blir ikke særlig vellykket. Etter hvert blir Henrik kjent med Anne og lillebroren hennes, Mons. Henrik blir helt skjelven når han treffer Anne, men hun er forelsket i Halvdan. Når han ikke trener eller tenker på henne, leker Henrik i all hemmelighet indianer i skogen med Mons og gamle senile Gudrun Johansen. Og en dag utfordrer han Halvdan til en duell på 1500 meter... I GÅR VAR I DAG I MORGEN er en flott skildring av en gutts følelser og reaksjoner - en sorgmunter bok om å klare det umulige og vinne over seg selv.
Markus 3
Klaus Hagerup
NRK Radioteatret
Markus, nå også som hørespill!Klaus Hagerup har skrevet flere fortellinger om Markus for Radioteatret. Mange har blitt kjent med 13-åringen gjennom bøkene. Markus er beskjeden og stille, engstelig og redd, han er minst i klassen, har de største brillene, og er alltid forelsket.
Alt er så nær meg
Klaus Hagerup
Lest av Klaus Hagerup
Klaus Hagerups kjærlighetserklæring av en bok til moren Inger Hagerup
Lest av Klaus Hagerup
Pris fra: 129,-
Så rart
Inger Hagerup
Lest av Klaus Hagerup
Inger Hagerups kjente og kjære barnevers er en klassiker i norsk barnelitteratur!
Marie og julesnapperen
Klaus Hagerup
NRK Radioteatret
Et mystisk og muntert radiohørespill om hva som skjer når Johannes plutselig forsvinner inn i Tv'n, og det like før jul!
Markus og karaokekongen
Klaus Hagerup
Lest av Klaus Hagerup
I denne femte boken om den hardt prøvede, men likevel ukuelige Markus Simonsen blir Markus med faren Mons på langtur.De drar til Kanariøyene i tre måneder, blant annet for å feire Mons' 50-årsdag, men først og fremst for å oppleve eventyret. Dette er et nytt sted med nye muligheter, og de finner raskt ut at de kan gjøre ting de aldri hadde turt å gjøre hjemme.Men hvordan skal Markus klare seg så lenge uten sin gode venn Sigmund? - eller gjør han det...?
Markus 1
Klaus Hagerup
NRK Radioteatret
Klaus Hagerup har skrevet flere bøker om Markus som alle har gjort stor suksess. Mange har blitt kjent med 13-åringen som er beskjeden og stille, engstelig og redd, som er minst i klassen, men som har de største brillene, og som stadig er forelsket. Nå har forfatteren også skrevet historier om Markus for Radioteatret.Her møter du Markus som rapper og som sportsutøver, begge dele for å tekkes jentene …Og alltid er hans gode venn Sigmund i nærheten for hjelpe Markus i alle de utrolige situasjonene han klarer å rote seg opp i.På denne CD-en møter du Markus i historiene "Markus og rappen" og "Markus og sporten".Markus og rappenMarkus er svært forelsket i Bente. Hun er ny i klassen og spiller i et rappeband. Markus ønsker mer enn noe annet å bli kjent med henne, og kommer opp i en umulig situasjon når han forteller henne at han også er veldig flink til å rappe. Han sier til og med at han har et eget rappeband som skal underholde på skolefesten. Hvordan skal han komme seg ut av denne s
Markus 2
Klaus Hagerup
NRK Radioteatret
Klaus Hagerup har skrevet flere bøker om Markus som alle har gjort stor suksess. Mange har blitt kjent med 13-åringen som er beskjeden og stille, engstelig og redd, som er minst i klassen, men som har de største brillene, og som stadig er forelsket. Nå har forfatteren også skrevet historier om Markus for Radioteatret.Her møter du Markus som rapper og som sportsutøver, begge dele for å tekkes jentene …Og alltid er hans gode venn Sigmund i nærheten for hjelpe Markus i alle de utrolige situasjonene han klarer å rote seg opp i.På denne CD-en møter du Markus i historiene "Den hypnotiske Markus" og "Markus og Julie".Den hypnotiske MarkusDet er ikke alltid like lett å være Markus. Med sine store briller og fomlete oppførsel, er det fristende for de tøffe gutta å mobbe ham litt. I gymtimene får han alltid noen saftige baller i trynet, men denne gangen vil Sigmund at han skal ta igjen. For å få til det må Markus lære seg hypnose …
Markus og Sigmund
Klaus Hagerup
Lest av Klaus Hagerup
I Markus Simonsens verden står det meste på hodet. Faren Mons er på sykehus med kronisk tretthetssyndrom, og bestevennen Sigmund flytter inn for å gi Markus støtte og hjelp.Men når Markus mister kjærlighetsevnen, og den ellers så sindige Sigmund blir hodestups forelska, er det ikke lenger så opplagt hvem som må hjelpe hvem. Særlig ikke når Sigmund tyr til drastiske virkemidler for å imponere sin utkårede.Klaus Hagerup har skrevet en ny bok om Markus! Markus har vært en suksess siden den første boken. Markus og Diana, Markus og jentene og Markus og den store fotballkjærligheten er alle utgitt som lydbøker.Alle bøkene er lest av forfatteren selv, som også er dramatiker og utdannet skuespiller
Høyere enn himmelen
Klaus Hagerup
Lest av Klaus Hagerup
En fantastisk historie om en uskikkelig, ja faktisk en riktig ekkel og fæl jentunge, og en gammel, tverrsur lærerinne.
De glødende hjerters liga 1
Klaus Hagerup, Tande-P
Lest av Klaus Hagerup, Tande-P
Siggen og Tores brevklubb for de innerste hemmeligheter!Denne annonsen setter Tore inn i bladet "Vi Flyr"BREV-VENN!Gutt på 13 år, snart 14 søker brev-venn. Jeg bor nå på ei øy utenfor Trøndelagskysten, men har bodd på flere andre steder før det. Mine interesser er lesing, fly, kaniner, fotball og skriving. Jeg ønsker meg en brev-venn som ikke har så mange andre brev-venner, men som vil ha en kjempegod brev-venn. B.M. 'Skriv snart!' Siggen svarer, og lenge skriver de så blodet spruter ... disse brevene kan du høre i denne boka.
De glødende hjerters liga 2
Klaus Hagerup, Tande-P
Lest av Klaus Hagerup, Tande-P
Her er de igjen - Siggen og Tore - med brevklubben for de innerste hemmeligheter!Et gledelig gjensyn med de to brev-vennene som har erobret mange hjerter gjennom radio, bok og lydbok!Siggen og Tore er nå et halvt år eldre - hele 14 år og modne menn som er opptatt av kjærligheten, livet og døden.
Markus og Diana
Klaus Hagerup
Lest av Klaus Hagerup
"Markus og Diana" er Klaus Hagerups første bok om Markus Simonsen, 13 år.
Markus og jentene
Klaus Hagerup
Lest av Klaus Hagerup
Enda en utrolig morsom lydbok om Markus!
Markus og den store fotballkjærligheten
Klaus Hagerup
Lest av Klaus Hagerup
Markus Simonsen var ingen sportsmann. Det var ikke hans skyld, kroppen hans ble bare så merkelig slapp når han skulle løpe fort, hoppe langt eller kaste noe tungt. Så snart han hørte noen snakke om en eller annen idrettskonkurranse de hadde vært med i, følte Markus seg sliten, som om han også hadde vært med, og blitt sist. Han grudde seg til gymtimene, ikke bare til å løpe omkring i kortbukse og stadig vekk få en ball i ansiktet, men også til å skifte, for da skulle alltid Reidar måle størrelsen på armmusklene sine mot Markus. Reidar pumpet jern, og musklene hans ble større og større. Markus pumpet ikke noe som helst, og hadde inntrykk av at hans muskler ble mindre og mindre. Det hjalp ikke akkurat på selvtilliten hans, som var nokså nedslitt fra før, og det gjorde ikke saken bedre at Sigmund sa at Shakespeare heller ikke hadde hatt noe særlig til armmuskler.- Shakespeare var en pyse! sa Reidar.- Det var han ikke, sa Sigmund. - Han skrev Hamlet.- Og hvem var Hamlet? spurte Reidar.
Drømmen om Sherwoodskogen
Klaus Hagerup
NRK Radioteatret
Det går an å være helt uten å kunne si R. "Drømmen om Sherwood-skogen" er et spennende hørespill for barn rundt åtte år, skrevet av Klaus Hagerup.