Tove Jansson:

Mummipappa på eventyr

Sjanger:
Hørespill

NRK Radioteatret

Hør et utdrag fra lydboka:

Vennligst innstaller Flash om du ønsker å høre på lydkuttene.

Velg format

Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
CD
Pris: 129,-
Kjøp

Alle kjenner Mummitrollet, men ikke alle kjenner Mummitrollets pappa eller vet at han som liten bodde på hemulenes hjem for foreldreløse mummibarn. Nå kan du bli kjent med han i dette hørespillet, som passer godt for småbarn rundt fire år.

Mummitrollets pappa ville bli berømt, og siden han også var lei av å hilse med halen i 45 graders vinkel, bestemte han seg for å rømme. På veien møter han Fredriksen som finner opp alt som ennå ikke er funnet opp, Fjomsedyret, som bor i en kaffeboks og samler på knapper, og Jokseren, som elsker alt som er forbudt. Det blir en hendelsesrik flukt.

Tove Jansson (1915-2001) var uten tvil Finlands mest kjente forfatter. Hun var nok mest kjent for sine bøker om mummitrollene, som er oversatt til 34 språk og som er blitt lest av millioner av mennesker. I tillegg skrev hun bøker for voksne, hun var maler og billedkunstner, tegneserietegner og illustratør.

I rollene: Arne Bang-Hansen, Hege Schøyen, Brit E. Haagensli, Erik Lie, Hilde Sophie Plau, Kalle Øby, Annika With, Per Jansen, Trond Brænne, Kirsti Grundvig m.fl.