Siri Pettersen

Siri ble født under nordlyset i 1971, med alvorlig livlig fantasi. Hun har røtter i Finnsnes og Trondheim, men bor nå i Søgne.

Hennes første bok var laget av bestefars brevpapir fra Trygdekontoret, og festet i ryggen med knappenål. Den handlet om en gråtende prinsesse. Hennes andre bok ble skrinlagt da hun ble gjort oppmerksom på at det ikke fantes midnattsol i Afrika. Så ble hun 18 og det visuelle tok overhånd. Fantasien motstod talløse angrep fra en uforstandig omverden, og i dag er hun en fremragende ekspert på virkelighetsflukt.

Hun boltrer seg skamløst i medier: Design, web, tegneserier, illustrasjon, film og tekst. Alt for en god historie. I 2002 vant hun Bladkompaniets tegneseriekonkurranse med "Anti-klimaks". Serien sikret henne Sproingprisen som årets nykommer. Hun har også vært tegner til stripeserien "Smelt" og den tekstløse novelleserien "Kråkene".

Til daglig jobber hun som Art Director i Kantega. På si hjelper hun selskaper med design, identitet og visjonsutvikling. Nå har hun endelig oppfyllt drømmen om å skrive en bok i sjangeren "kart på første side." Akkurat som ravner har Siri hatt den samme kjæresten hele livet. De bor sammen i Søgne.

Foto av Siri Pettersen: Lars Myhren Holand

Lydbøker med Siri Pettersen