Hør et utdrag fra lydboka:

Bukken til havresekken

0
Ingen stemmer til nå
129,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: NRK Radioteatret
Kategori: Hørespill
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:NRK
Målform:Bokmål
Serier:Krim og spenning fra Radioteatret
Spilletid:2:38:42
Først utgitt:11.11.2005
ISBN Lydfil:9788242134349

«I begynnelsen var kontoret, og på kontoret satt jeg. Jeg hadde bena på skrivebordet. Skrivebordet var ryddig og oversiktelig. Til venstre lå en bunke med regninger. Til høyre lå det jeg hadde av kontanter: to kroner og tretti øre.»

Det er høsten 1976 og litt over et år siden Varg Veum forlot Barnevernet og etablerte seg som privat etterforsker i Strandkaien 2, Bergen. Han kan saktens trenge en jobb, men Veum er en mann med prinsipper: Da den vellykkede advokat Moberg vil ha ham til å finne ut om hans kone er utro, avslår han. Men noen dager senere er han likevel i hælene på den vakre Margrete Moberg, for en annen oppdragsgiver. Snart er den ferske privatdetektiven involvert i en sak som dreier seg både om mord og narkotika og omsetning av lugubre 'tjenester'. Og politiet ser ikke med blide øyne på hans engasjement.

«Bukken til havresekken» er Gunnar Staalesens første bok med Varg Veum i hovedrollen, og her får du den dramatisert som hørespill fra NRK Radioteatret. Med denne boka plantet Gunnar Staalesen den tøffe, men idealistiske detektiven etter modell av Raymond Chandlers Marlow og Ross Macdonalds Lew Archer om i norsk miljø.

Dramatisering: Stig R. Amdam og Gunnar Staalesen Regi: Nils Nordberg Lyddesign: Johannes Kyte Musikk: Guttorm Guttormsen