Hør et utdrag fra lydboka:

De 39 trinn

0
Ingen stemmer til nå
169,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: NRK Radioteatret
Oversetter: Knut Johansen
Kategori: Hørespill
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:NRK
Målform:Bokmål
Original tittel:The thirty nine steps
Serier:Krim og spenning fra Radioteatret
Spilletid:1:36:58
Først utgitt:10.06.2010
ISBN CD:9788281787247

Hardbarket spionthriller fra 1. verdenskrig.

Richard Hannay er i London etter å ha levd det meste av sitt unge liv i Afrika. Lysten på eventyr får ham til å gi husly til en mystisk amerikaner, Scudder, med en fantastisk historie om internasjonale konspirasjoner. Sannhet eller fantasi?

Svaret får Hannay da han en dag kommer hjem og finner mannen naglet til gulvet med en kniv. Og plutselig er Hannay under dobbelt ild: Politiet vil tro han begikk mordet, og de som stod bak knivstikkingen er nå ute etter ham og den lille svarte boken som Scudder betrodde ham.

Snart er Hannay på vill flukt i det skotske høylandet, samtidig som han må prøve å bevise sin uskyld, forhindre et planlagt attentat på en stor statsmann, finne ut hva som menes med «De 39 trinn» – og spore opp en mann som kan sløre til øynene som en gribb.

De 39 trinn er selve klassikeren blant spenningshistorier, forbildet for alle beretninger om livsfare, action og hemmelighetsfulle komplott.

Boken er filmet flere ganger; regissøren Alfred Hitchcock fikk sitt gjennombrudd med sin versjon. Ingen av filmene har samme lønsing på hva de mystiske «39 trinn» er.

Medvirkende: Bjørn Skagestad, Trond Brænne, Ola Borander, Per Chr. Ellefsen mfl.