De døde sover lett

4.5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 4.5 (2 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: NRK Radioteatret
Kategori: Hørespill
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:NRK
Målform:Bokmål
Serier:Krim og spenning fra Radioteatret
Spilletid:0:53:03
Først utgitt:13.05.2013
ISBN Lydfil:9788242129154

«De døde sover lett, kjære. Og de kan være ensomme også...»

Forleggeren George Pendleton har alt han ønsker seg i livet, makt, penger, posisjon. Men en glemt grav på en dyster kirkegård og en død kvinnes stemme i en telefon som er frakoblet, ryster grunnvollen i hans trygge liv og sender ham hodestups ut i en mørk, stormfull London-kveld. Til den eneste person som kan forklare det som synes uforklarlig, ja overnaturlig - den eksentriske, men skarpsindige Dr. Gideon Fell.

John Dickson Carr er kriminallitteraturens ubestridte mester i svarte kunster og mirakuløse mysterier. En rekke av hans bøker er dramatisert for Radioteatret, bl.a. «Sort messe». Men han skrev også mange originalhørespill. «De døde sover lett» er et av dem, og har aldri vært utgitt i noen annen form.

I rollene: Per Sunderland, Lasse Kolstad, Tone Danielsen,  Tor Stokke, Henrik Scheele, Ragnhild Michelsen, Morten Røhrt, Trond Birkedal, Erik Hivju.

Regi: Nils Nordberg

Kommentarer

John Dickson Carr har egentlig vært en veldig god forfatter, og hans yndlings forteller stil - omhandler gjerne en undertone av overtro, og låste rom mysterier. Mest kjent er hans karakter Dr Gideon Fell, men også kjent i Norge i Radioteaterets produksjoner av Nils Nordberg. Jeg elsker Carr sine mystiske fortellinger og Carr har en evne til å få det til å gå kaldt nedover ryggen på alle. Vel dersom en har noe som kalles nerver. I 1937 kom boken " The Burning Court" og den norske oversettelsen kom først i 1940 årene da under tittel " Sort Messe" som også er en av mine favoritter. Denne er derimot også et godt stykke håndverk. Anbefales..
5

Bra! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
4

Elendig! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
1

Elendig! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
1