Hør et utdrag fra lydboka:

Egil Skallagrimssons saga

3.5
Din vurdering: Ingen Gjennomsnitt: 3.5 (2 stemmer)
149,-
Klikk på formatet du ønsker å kjøpe
Product: 
Innleser: NRK Radioteatret
Kategori: Hørespill
Sjanger: Skjønnlitteratur
Produsert av:NRK
Målform:Bokmål
Spilletid:2:31:32
Først utgitt:11.11.2010
ISBN Lydfil:9788242141835

Møt Egil Skallagrimsson. En tøffing med en poetisk og sårbar sjel. En action-helt fra 900-tallet, rå i kjeften og rask med sverdet.

Egil Skallagrimsson har mye uoppgjort med kongssønnen, Eirik Blodøks, og de gutta tar ikke sine konflikter til riksmeklingsmannen, for å si det sånn.Men Egil er mer enn et råskinn. Han er sannsynligvis den eneste dikter i verdenshistorien som har berget livet ved å skrive et hyldningskvad til sin bøddel.

"Egil Skallagrimsson" har blitt et frekt, moderne og overraskende hørespill om et råskinn fra Island.

Det er saft og kraft i de gamle sagaene. De roper etter å bli formidlet i ny form. Men forsøkene på å overføre dem til scene eller film har sjelden vært særlig vellykket. NRK Radioteatret mener nå at de har knekket koden og synes det er en begivenhet med verdenspremieren på Sagaen om Egil Skallagrimsson som hørespill."Egil Skallagrimsson" har blitt til en poetisk action-komedie, som det virkelig svinger av.

En lytterreaksjon: "Beste og galeste som er laga på mange år! Beste hørespillet jeg har hørt. I samme klasse som Dickie Dick Dickens og Stompa-hørespillene. Har ikke moret meg sånn med radio på svært lenge." For sitt spill i hovedrollen som Egil Skallagrimsson fikk Trond Høvik Radioteatrets Blå Fugl. Andre medvirkende i hørespillet er bl.a. Morten Espeland, Nina Ellen Ødegård, Paul Ottar Haga, Thomas Bye, Sverre Bentzen, Per Christian Ellefsen og Bjørn Sundquist.

Kommentarer

knall bra lag flerre gjerne lag ut i fra alle isleningsagane hørte hele greia på en dag :-)
4

Akseptabel! Denne kommentaren ble sendt inn via lydbok appen.
3